Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Δεν βρέθηκε η «τρύπα» στο σύστημα ελέγχου αλληλογραφίας από την οποία πέρασε η βόμβα που έσκασε στα χέρια του Παπαδήμου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Βουλής για τους χειριστές και τα συστήματα ελέγχου x-ray πέντε μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου από έκρηξη παγιδευμένου φακέλου στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, την Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για την εξακρίβωση των ευθυνών πραγματοποίησε η Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής, παίρνοντας καταθέσεις από όλους του εμπλεκομένους, με βασικό σκοπό να δοθούν απαντήσεις για τα κενά ασφαλείας και ειδικότερα να εντοπιστεί η “τρύπα” στο σύστημα ελέγχου της αλληλογραφίας.

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη στο όχημα του Παπαδήμου – Φόβοι για ύπαρξη κι άλλων παγιδευμένων φακέλων

Η κρίσιμη έρευνα επικεντρώθηκε στον χώρο και τον χειριστή που ήλεγξε το δέμα, όχι μόνο από το x-ray της Βουλής, πως αρχικά είχε αναφερθεί, αλλά και σε διαφορετικό δέμα που είχε σχήμα βιβλίου και παραδόθηκε στον πρώην πρωθυπουργό από τον συνοδό ασφάλειας του.

Ωστόσο, δεν καταλήγει εάν το κενό ασφαλείας, το οποίο επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική επίθεση εις βάρος του, εντοπίζεται στη Βουλή ή στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με το πόρισμα που δημοσιεύει το Έθνος, ο τελευταίος, φέρεται να αναφέρει ότι παρέδωσε το επίμαχο δέμα και ότι το είχε ελέγξει στην Τράπεζα της Ελλάδος, γεγονός το οποίο είχε πει και στους λοιπούς αστυνομικούς – συνοδούς κατά τη στιγμή της έκρηξης.

Διαβάστε επίσης: Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής η διαδρομή του φακέλου – Τα νέα δεδομένα

Τελικά, απαντήσεις για την “αόρατη” βόμβα δεν δόθηκαν, αλλά στο πόρισμα συμπεριλαμβάνονται λεπτομέρειες για όσα προηγήθηκαν της έκρηξης του τρομοπακέτου.

Από την έρευνα προκύπτει ότι συνοδός του κ. Παπαδήμου μετέβη το πρωί της 25ης Μαΐου 2017 και πέρασε από τα μηχανήματα x-ray του Κοινοβουλίου τέσσερις φακέλους, τους οποίους είχε παραλάβει από την οικία του πρώην Πρωθυπουργού στο Ψυχικό.

Ο χειριστής του ανιχνευτικού μηχανήματος είχε σχετική πιστοποίηση για τη διενέργεια αυτού του είδους των ελέγχων, όμως δεν εντόπισε τίποτα μυστήριο.

Συνολικά, ο χειρισμός της υπόθεσης είχε ως αποτέλεσμα να μην εντοπιστεί το κενό ασφαλείας που επέτρεψε να πραγματοποιηθεί η τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ