Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

«Σπέκουλα ή δόλος τα περί 2,4 δισ. ευρώ για τα F-16», η απάντηση Τσίπρα σε Θεοδωράκη (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Το ζήτημα του deal των F-16 συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή
  • «Πήγατε στον Λευκό Οίκο μόνο για να δώσετε» σχολίασε ο Θεοδωράκης
  • «Δεν μιλάμε για αγορά νέων αεροσκαφών, μιλάμε για αναβάθμιση των υπαρχόντων» η απάντηση Τσίπρα
  • «Θα πάρουμε την προσφορά, θα ενημερωθεί η Βουλή και θα αξιολογηθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Απαντήσεις σε Σταύρο Θεοδωράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το θέμα της αναβάθμισης των F-16 και την εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας αντίστοιχα, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Η συζήτηση ξεκίνησε με ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη σχετικά με το κόστος της αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών, ενώ εικόνα της Νέας Δημοκρατίας στη συνεδρίαση ήταν μάλλον απογοητευτική, καθώς μόλις δύο βουλευτές της βρέθηκαν στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

Δείτε επίσης: Μεγάλο το ενδιαφέρον της ΝΔ για τα F-16 – Μόλις δύο βουλευτές στη Βουλή

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε πλήρη ενημέρωση για τη συμφωνία που έφερε ο πρωθυπουργός από τις ΗΠΑ, ρίχνοντας ευθείες «βολές» προς τον υπουργό Άμυνας: «Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στον Πάνο Καμμένο. Αντιμετωπίζει το υπουργείο ως εφαλτήριο για ανορθόδοξες φιλοδοξίες και επιλογές. Λέει συνεχώς ψέματα στη Βουλή. Η ευθύνη για την παρουσία του κυρίου Καμμένου στην Άμυνα είναι δική σας. Είστε συνυπεύθυνος αυτής της κακιάς πολιτικής».

15020421733adf2bfc2bc5b15ced9d92 1

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «στήθηκε από μερίδα ΜΜΕ ένας μύθος για δήθεν συμφωνία που αφορά στη Σούδα και τώρα ο κ. Θεοδωράκης ζητάει να απολογηθούμε για τον μύθο που κάποιοι έστησαν».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «στην Αμερική δείξατε μια περίεργη δεκτικότητα σε ό,τι ζήτησε η άλλη πλευρά», προσθέτοντας «ή αισθανθήκατε δέος μπροστά στην υπερδύναμη, ή πήγατε απροετοίμαστος ή με τα πολλά “ναι” προσπαθήσατε να καλύψετε τις αντιαμερικανικές εμμονές του παρελθόντος».

Δείτε επίσης: Θεοδωράκης σε Τσίπρα: Μπήκατε στον Λευκό Οίκο μόνο για να δώσετε

«Δεν μιλάμε για αγορά νέων αεροσκαφών, μιλάμε για αναβάθμιση των υπαρχόντων. Έχει κριθεί από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι είναι αναγκαία η αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών τώρα», υπογράμμισε στην απάντησή του ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως η αναβάθμιση δεν συνεπάγεται νέα δαπάνη.

cedbdc75083fdf8cea8453c12ec35fa5

Δείτε επίσης: «Σπέκουλα ή δόλος τα περί συμφωνίας 2,4 δισ. ευρώ για τα F-16», τόνισε ο Τσίπρας

«Δεν πρόκειται να συμπεριλάβουμε σε καμία συμφωνία αντισταθμιστικά οφέλη. Δεν θα κάνουμε εμείς τα λάθη του παρελθόντος. Αφήνω ένα “παράθυρο” για την ΕΑΒ, αλλά εκεί αυστηρά κοστολογημένα και υπό έλεγχο. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του κόστους», ανέφερε.

9098f98f3725c87e9f31b190494dc054

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ