Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Συγκεκριμένα, με γεύμα εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έξι Επιτρόπους ξεκίνησε σήμερα η διήμερη επίσκεψη του Μητσοτάκη.

Η επίσκεψη θα κορυφωθεί αύριο με τη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και με τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ.

Στο σημερινό, ιδιαίτερα διευρυμένο, γεύμα εργασίας συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος Κατάινεν και οι Επίτροποι Αβραμόπουλος, Έτιγκερ, Στυλιανίδης, Χούγκαν, Μοέντας και Μαρίγια οι οποίοι σε γενικές γραμμές πρόσκεινται στο ΕΛΚ.

Στη συνέχεια ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρο της Επιτροπής, υπεύθυνο για ζητήματα Ευρώ και Κοινωνικού Διαλόγου, με τον επίτροπο για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, με τον επίτροπο για το Περιβάλλον, τη Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία, Καρμένου Βέλα, ενώ το βράδυ θα λάβει μέρος σε συνάντηση με τα μέλη της ΝΔ στις Βρυξέλλες.

Η αυριανή ημέρα θα ξεκινήσει με συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί, για περίπου μισή ώρα, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην έδρα της Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Το προγράμματος της επίσκεψης θα κλείσει με τη συμμετοχή του προέδρου της ΝΔ στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ, στο περιθώριο του οποίου αναμένεται να συναντηθεί με τους ομολόγους του από την Ιρλανδία και τη Μάλτα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ