Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Σήμερα στις 19:00 η συνάντηση Τσίπρα με Τραμπ – Κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Με κατ’ ιδίαν συνάντηση θα ξεκινήσουν οι επαφές των δύο ηγετών
  • Κοινές δηλώσεις στη συνέχεια
  • Στην ατζέντα θέματα οικονομίας, ασφάλειας, περιφερειακών εξελίξεων, ενέργειας

Το κατώφλι του Λευκού Οίκου θα διαβεί στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συναντήσει τον αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. 

Αρχικά οι δυο ηγέτες θα έχουν μία κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση. Στις 20:30 θα πραγματοποιηθούν οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και του Προέδρου των ΗΠΑ προς τα ΜΜΕ.

Δείτε επίσης: Συμφωνία Τσίπρα – Λαγκάρντ για έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης (εικόνες)

Δείτε επίσης: «Η Ελλάδα επέστρεψε» – Συνάντηση Τσίπρα με Λαγκάρντ απόψε στην Ουάσινγκτον

Δείτε επίσης: Συνάντηση Τσίπρα με στελέχη της Ομογένειας και τον Γερουσιαστή Ντέρμπιν (εικόνες)

Όπως έχει γίνει γνωστό, ήδη από τις προηγούμενες μέρες, και όπως έχει προϊδεάσει και ο πρωθυπουργός με τις παρεμβάσεις που είχε από το Σάββατο έως σήμερα στο Σικάγο και την Ουάσιγκτον, στην ατζέντα των σημαντικών συνομιλιών θα βρεθούν τα θέματα:

α) της οικονομίας, με έμφαση στην ενίσχυση των προσπαθειών της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση και τη σταθερή πρόσβαση της στις αγορές.

β) της ασφάλειας, δεδομένου του κρίσιμου ρόλου που παίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.

γ) των περιφερειακών εξελίξεων στην περιοχή που παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον και η Ελλάδα έχει ενεργή συμμετοχή και αναβαθμισμένη συνεργασία με σειρά γειτονικών χωρών. [τριμερείς (Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ, Ελλάδα – Κύπρος – Αίγυπτος) και τετραμερείς (Ελλάδα – Σερβία – Βουλγαρία – Ρουμανία) διασκέψεις].

δ) της ενέργειας, δεδομένου του διεθνούς ενδιαφέροντος που υπάρχει για το ζήτημα αυτό, αλλά και της θέσης της χώρας, που συνιστά σημαντικό παράγοντα στην αναβάθμιση του ρόλου της στον τομέα αυτό.

Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει, στη συνέχεια, συνάντηση με γερουσιαστές στις 22:30 και συνάντηση με επιχειρηματίες στις 02:30 ώρα Ελλάδος (χαράματα Τετάρτης).

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ