Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Δέσμευση Βερναρδάκη για κοινωνικό μέρισμα: Περίπου χίλια ευρώ σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • “Η συμφωνία των θεσμών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη”, είπε ο κ. Βερναρδάκης
  • Για το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ: Θα γίνει πλήρης αποτίμηση όταν επιστρέψει ο πρωθυπουργός
  • Πρόσθεσε μάλιστα: Είναι θετικά τα πράγματα για τα ελληνικά συμφέροντα

Δικαιότερη και καλύτερη διανομή του κοινωνικού μερίσματος προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Όπως είπε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό “Κόκκινο”, ως τις αρχές Δεκεμβρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος. Σκοπός είναι, όπως ξεκαθάρισε, το μέρισμα να διανεμηθεί εφέτος σε μεγαλύτερο εύρος κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση.

«Θα δοθούν περίπου 1.000 ευρώ σε 1 εκατομμύριο ανθρώπους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βερναρδάκης, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμφωνία των θεσμών.

«Πέρυσι, η αντίρρησή τους ήταν ότι θα μπορούσε να είναι πιο στοχευμένοι οι πληθυσμοί στους οποίους κατευθύνεται. Επί της ουσίας δεν υπήρχε αντίρρηση, αλλά στο πώς και σε ποιούς», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ το οποίο είναι σε εξέλιξη, ο κ. Βερναρδάκης είπε ότι θα γίνει πλήρης αποτίμηση του μετά την Πέμπτη που ο πρωθυπουργός θα έχει επιστρέψει, και μετά τις συναντήσεις με την ηγεσία των ΗΠΑ και την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ.

«Ήδη από την προετοιμασία του ταξιδιού όμως, είναι προφανές ότι είναι θετικά τα πράγματα για τα ελληνικά συμφέροντα, αφενός για το επενδυτικό ενδιαφέρον και αφετέρου για τις διαπραγματεύσεις ενόψει της τρίτης αξιολόγησης. Άρα, έχει πολύ μεγάλη σημασία το ραντεβού και η στάση των ΗΠΑ σε σχέση με το ΔΝΤ. Βρισκόμαστε σε μία διαδικασία που τα πράγματα κυλούν ομαλά και προς θετική κατεύθυνση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε πως «ο βασικός στόχος είναι να εξασφαλίσουμε και από το ΔΝΤ ότι η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει εντός του έτους, χωρίς νέα μέτρα και χωρίς νέα προαπαιτούμενα που πιθανώς θα έθετε. Η εμπειρία των πρώτων δύο αξιολογήσεων έδειξε ότι ήταν ένας παράγων που στο επίπεδο του χρόνου έπαιζε πολύ σημαντικό αρνητικό ρόλο, πήγαινε πίσω τις ωριμάνσεις της αξιολόγησης» σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ