Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Προβληματισμένος για τις συνθήκες που δουλεύουν οι δικηγόροι, δηλώνει ο Κοντονής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έντονα προβληματισμένος για τις συνθήκες που καλούνται να δουλέψουν οι δικηγόροι, είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μετά τη στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Δείτε επίσης: Εκτέλεσαν στο γραφείο του στα Εξάρχεια τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Δείτε επίσης: Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος από την εκτέλεση Ζαφειρόπουλου

Δείτε επίσης: «Η στυγνή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με θλίβει βαθύτατα»

Μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωϊνή Ανάγνωση», ο κ. Κοντονής τόνισε ότι ο ίδιος, ως δικηγόρος, είναι πολύ «προβληματισμένος γι αυτή την αλγεινή κατάσταση».

Σε ερώτηση αν του ζητήθηκε να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό είναι της αρμοδιότητας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Ολομέλεια της Βουλής, έκανε λόγο για «εκτεταμένη παραπληροφόρηση που υπάρχει ακόμα».

Ταυτόχρονα, «επιτέθηκε» τόσο τη ΝΔ όσο και «σε έναν κύκλο ακραίων ιεραρχών, που εκτρέπονται» κάθε φορά που η κυβέρνηση αναλαμβάνει νομοθετικές πρωτοβουλίες για την προστασία ατομικών δικαιωμάτων.

«Η ΝΔ υπέστη πανηγυρική ήττα» είπε, ενώ εγκωμίασε τη στάση του Ποταμιού και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο και βοήθησαν, όπως είπε, σε βελτιωτικές αλλαγές.

Τέλος σχετικά με τους πλειστηριασμούς, ο κ. Κοντονής διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη. Εξέφρασε, δε, αμφιβολίες για τα κίνητρα των συλλογικοτήτων που εμποδίζουν πλειστηριασμούς ακόμα και για χρέη άνω των 12 εκ. ευρώ.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην μπορεί να βγει ένα βιομηχανικό ακίνητο στον πλειστηριασμό, όταν υπάρχει μεγάλη οφειλή» σημείωσε ο υπ. Δικαιοσύνης.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ