Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Κάλυψη Ασημακοπούλου από ΝΔ για τον σύμβουλο της ΕΕΤΤ – Συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Μείζον πολιτικό ζήτημα η παραβίαση του ασυμβίβαστου για τον αντιπρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής
  • Να ανασκευάσει επιχείρησε η Ασημακοπούλου
  • «Άστοχη η δήλωσή της» σχολιάζει ο Κυρανάκης
  • Πολιτική κάλυψη από την Πειραιώς
  • Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή

Όπισθεν… ολοταχώς προκειμένου να ανασκευάσει τα όσα δήλωσε σχετικά με τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Νίκο Παπαουλάκη και τη σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία, επιχειρεί η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να την «αδειάζει» μεγαλοπρεπώς και την ίδια την Επιτροπή να συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως για το θέμα αυτό.

Η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της ΝΔ δήλωσε απροκάλυπτα χθες, Τετάρτη, πως η συμμετοχή του αντιπροέδρου της ΕΕΤΤ σε σύσκεψη τομεαρχών του κόμματος δεν συνιστά παραβίαση του ασυμβίβαστου, κάτι βέβαια που μόνο η ίδια πιστεύει, αφού ο επίσης «γαλάζιος» Κυρανάκης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ανέφερε ότι «η δήλωση της κ. Ασημακοπούλου ήταν άστοχη και δεν εννοούσε αυτό που είπε».

Η ίδια η Ασημακοπούλου σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ επιχείρησε να ανασκευάσει τα όσα δήλωνε χθες, λέγοντας: Δεν έχει επίσημη σχέση συμβούλου με τη Ν.Δ. ο συγκεκριμένος κύριος. Πάρθηκαν αποσπασματικά οι δηλώσεις μου. Ζήτησα να με συμβουλέψει ως σύμβουλός μου στη συγκεκριμένη σύσκεψη.

«Άστοχη η δήλωσή της»

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης στον απόηχο της χθεσινής της δήλωσης, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 αναφέροντας πως για την υπόθεση Παπαουλάκη «δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό». Τόνισε πως «δεν είναι αξιοσημείωτο ότι η συμμετοχή του κ. Παπαουλάκη στη συνάντηση που είχε η κ. Ασημακοπούλου με ιδιοκτήτες ραδιοσταθμών έγινε στα γραφεία της ΝΔ».

Πρόσθεσε ότι «ο κ. Παπαουλάκης δεν είναι σύμβουλος της κ. Ασημακοπούλου», αν και η ίδια το παραδέχτηκε χθες σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο 24/7, λέγοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου και πως είναι σύμβουλός της.

Όταν ακούστηκε στον αέρα η δήλωσή της, ο κ. Κυρανάκης απάντησε ότι «η δήλωση της κ. Ασημακοπούλου ήταν άστοχη και δεν εννοούσε αυτό που είπε». Σημείωσε δε ότι «ο κ. Παπαουλάκης δεν έχει καμία άμισθη ή έμμισθη σχέση με τη ΝΔ».

Σιγή ιχθύος από την Πειραιώς

Μπορεί βέβαια ο Κυρανάκης να προχώρησε σε αυτή τη δήλωση, σχολιάζοντας ότι παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενά της, επισήμως ωστόσο από την Πειραιώς δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση για το ζήτημα, παραχωρώντας κάλυψη στην τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής του κόμματος.

Έκτακτη συνεδρίαση

Την ίδια στιγμή σήμερα η ΕΕΚΤ συνεδριάζει για την υπόθεση Παπαουλάκη καθώς όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου ΨΗΠΤ, «το άρθρο 6 παρ. 5 του Ν. 4070/2012, όπως ισχύει, ορίζει ότι ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι της ΕΕΤΤ υπηρετούν με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και, για το λόγο αυτό, τελούν σε καθεστώς αναστολής άσκησης οποιουδήποτε άμισθου ή έμμισθου λειτουργήματος ή οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας.

Η ομολογία ότι ο Αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ λειτουργεί ως σύμβουλος βουλευτή συνιστά παράβαση της προαναφερθείσας νόμιμης υποχρέωσης και επιφέρει πειθαρχική ευθύνη σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν. 4070/2012.

Σχόλιο ΠΟΣΠΕΡΤ

Την κίνηση του αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) Ν. Παπαουλάκη, να παραβρεθεί σε σύσκεψη στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων της ΕΡΤ, στην ανακοίνωσή του επισημαίνει, ότι ο κ. Παπαουλάκης, «με τις ενέργειές του δίνει το δικαίωμα να τεθεί σε αμφισβήτηση ή σε ζύγι το πόσο ανεξάρτητη είναι αυτή η συνταγματικά κατοχυρωμένη επιτροπή, που ο ίδιος αποτέλεσε το δεξί χέρι της κυβέρνησης Σαμαρο-Βενιζέλου και σήμερα της κ. Μισέλ Ασημακοπούλου».

«Όμως εμείς κ. Παπαουλάκη» συνεχίζει η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ «δεν είμαστε “ο καθένας” αλλά αυτοί που αμέσως μετά το “πραξικόπημα του μαύρου” τον Ιούνιο του ’13 βρήκατε απέναντί σας όταν με τις ιδιότητες του ανώτατου στελέχους αναπληρωτή της ΕΕΤΤ και του εξ απορρήτων εντεταλμένου συμβούλου του Σαμαρά και φυσικού αυτουργού στο “πραξικόπημα” ανεβήκατε στον Υμηττό μαζί με τα ΜΑΤ για να κλείσετε καταχρηστικά τους πομπούς της ΕΡΤ και να κατεβάσετε τους διακόπτες».

Συνεχίζοντας, η ΠΟΣΠΕΡΤ κάνει λόγο για τις ενέργειες του κ. Παπαουλάκη, για την πρόθεση κλεισίματος της ERT-OPEN, «για την προκλητική προστασία που παρείχατε στους πραγματικά παράνομους σταθμούς (τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς), γεγονός που και σήμερα αναδείχτηκε με όλα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ό,τι αφορά με την παρουσία σας στη συνάντηση της ένωσης των καναλαρχών (ΕΙΤΗΣΕΕ) στα γραφεία της ΝΔ, αλλά και την κυνική ομολογία της κ. Μισέλ Ασημακοπούλου ότι εκτός από αντιπρόεδρος μιας ανεξάρτητης αρχής που έχει άμεση σχέση με τον έλεγχο της λειτουργίας των ΜΜΕ, είστε και σύμβουλός της και που με περίσσιο θράσος εκτιμά ότι δεν αποτελεί “ασυμβίβαστο” με τον πρώτο ρόλο σας, αδιαφορώντας για την πραγματικότητα και τη νομιμότητα».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει επίσης, την ηθική – συνδικαλιστική υποχρέωση και το έννομο συμφέρον, να καταγγείλει για ακόμα μια φορά τον κ. Παπαουλάκη, «όχι μόνο σαν το μακρύ χέρι των «πραξικοπηματιών του μαύρου” στην ΕΡΤ και συνυπεύθυνο για την τεράστια ζημία που υπέστη εξ αυτού το ελληνικό δημόσιο, αλλά και ως “σύμμαχο” και μάλιστα πολύ χρήσιμο, εκείνων του μιντιακού και πολιτικού κατεστημένου, που ήθελαν και θέλουν να διατηρήσουν τα κακώς και υπογείως παράνομα “κεκτημένα” τους, χωρίς κανένα απολύτως κόστος, εις βάρος της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού».

Τέλος, το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ υπογραμμίζει, ότι αναμένει τις ενέργειες των αρμοδίων, σύμφωνα με αυτά που προβλέπουν οι νόμοι.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ