Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Παπαδημούλης: O δείκτης για την Ισότητα των Φύλων έχει καταγράψει αμελητέα άνοδο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την άποψή ότι «σύμφωνα με την έκθεση, ο δείκτης του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (EIGE) από το 2015 μέχρι σήμερα δεν έχει καταγράψει παρά αμελητέα άνοδο», εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης με αφορμή την υιοθέτηση από την Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των φύλων του ΕΚ της έκθεσης «Η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της ΕΕ».

Κατόπιν αυτού ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε ερώτηση προς την Κομισιόν ζητώντας να ενημερωθεί για το «τι κίνητρα θα δώσει σε κράτη-μέλη με οικονομικές αδυναμίες, για να προωθήσουν πολιτικές έμφυλης ισότητας, στο πλαίσιο των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Ατζέντα 2030)».

Επιπλέον, δεδομένης της συζήτησης στην Ελλάδα για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, ο κ. Παπαδημούλης ρωτά την Κομισιό ν αν «θα συμπεριλάβει στις συστάσεις της πολιτικές περιορισμού των διακρίσεων ανεξαρτήτως σεξουαλικού ή άλλου προσανατολισμού».

Τέλος ο Έλληνας ευρωβουλευτής επεσήμανε πως «για την Ελλάδα οι τελευταίες δημοσιοποιημένες μετρήσεις δείχνουν πως η θέση των γυναικών υπολείπεται κατά πολύ του ευρωπαϊκού μέσου όρου, τόσο ως προς τις πηγές χρηματοδότησής τους, όσο και ως προς την οικονομική τους κατάσταση, σε μια περίοδο που η χώρα αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της κρίσης και που τα ποσοστά ανεργίας μεταξύ ανδρών και γυναικών σημειώνουν μεγάλες διαφορές».

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ