Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

«Παρών» θα ψηφίσει η ΔΗΣΥ στον επαναπροσδιορισμού φύλου από τα 15

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Παρών» θα ψηφίσει στο άρθρο 3 του νομοσχεδίου για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έγινε στην ΚΟ.

Το εν λόγω άρθρο προβλέπει τη δυνατότητα επαναπροσδιορισμού φύλου υπό προϋποθέσεις από την ηλικία των 15.

Συγκεκριμένα, την απόσυρση του επίμαχου άρθρου, που δίνει τη δυνατότητα επαναπροσδιορισμού φύλου στα 15 έτη, ζητεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη και σε περίπτωση που η κυβέρνηση αρνηθεί, προτείνει αλλαγές, ώστε όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις να προσδιοριστούν με Προεδρικό Διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο.

Μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματος, Βασίλης Κεγκέρογλου, έκανε σαφές ότι η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επί της επίμαχης διάταξης θα είναι «παρών».

Επιπλέον διευκρίνισε ότι τόσο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, που βρίσκεται σε περιοδεία στη Κρήτη, όσο και ο ίδιος, αλλά και ο εισηγητής του νομοσχέδιου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο βουλευτής Γιάννης Τσελέπης, επειδή θα απουσιάζουν, θα αποστείλουν επιστολική ψήφο.

«Το νομοσχέδιο χρήζει περαιτέρω αλλαγών. Φάνηκε ότι ήταν ένα γονατογράφημα στο οποίο μέχρι τελευταία στιγμή γίνονται τροποποιήσεις. Πρέπει να αποσυρθεί για ν΄ ανοίξει ένας ειλικρινής διάλογος πάνω σε ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό και ευαίσθητο θέμα» τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος γνωστοποίησε ότι θα ψηφίσει «ναι».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ