Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Παπαδημούλης: Το έγκλημα κατά της Κούνεβα κινδυνεύει να μείνει «ορφανό»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τον κίνδυνο να μείνει “ορφανό”, χωρίς φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, το έγκλημα εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα, με την επίθεση που δέχτηκε πριν από 9 χρόνια, όταν δούλευε στην καθαριότητα, επισημαίνει με δήλωση του ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η ευρωβουλευτής πλέον του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα έχει καταθέσει αίτηση αναίρεσης, η οποία θα εξεταστεί αύριο από τον Άρειο Πάγο και με αυτή την αφορμή ο κ. Παπαδημούλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουν περάσει εννιά χρόνια από την επίθεση εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα και το έγκλημα, που συγκλόνισε τότε την ελληνική κοινωνία, κινδυνεύει να μείνει “ορφανό”. Χωρίς φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Όμως, όλοι ξέρουμε τις συνθήκες που γέννησαν τη δολοφονική επίθεση. Ξέρουμε πώς δούλευε το σκοτεινό κύκλωμα εκμετάλλευσης των εργολαβικών εργαζομένων στην καθαριότητα. Το ξέρει και η Δικαιοσύνη.

Δεν επεμβαίνουμε στο έργο της, αλλά δικαιούμαστε να ζητάμε από την ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει σωστά και ισορροπημένα το καθήκον της. Το έγκλημα κατά της Κωνσταντίνας δεν μπορεί να σβηστεί, να ξεχαστεί. Και ο Άρειος Πάγος, όπου εκδικάζεται η αναίρεσή της, μπορεί κι οφείλει να στείλει τα σωστά μηνύματα προς την ελληνική κοινωνία. Και ταυτόχρονα τα σωστά μηνύματα προς την εργοδοσία και στους ίδιους τους δικαστές».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν υπάρχει έγκλημα χωρίς αιτία, χωρίς ενόχους και αυτουργούς, φυσικούς και ηθικούς. Η δολοφονική επίθεση εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα, τον Δεκέμβρη του 2008, παραμένει έγκλημα χωρίς ενόχους, χωρίς τιμωρία. Η αιτία του, όμως, είναι γνωστή σε όλους. Είναι η συνδικαλιστική δράση της Κ. Κούνεβα για την αποκάλυψη των συνθηκών άγριας εκμετάλλευσης των εργαζόμενων στα εργολαβικά συνεργεία καθαριότητας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Η πρωτόδικη απόφαση αναγνώρισε την πραγματική αιτία της επίθεσης. Τη χαρακτήρισε εργατικό ατύχημα, καταλόγισε ευθύνη στην εργολαβική εταιρεία και της επέβαλε αποζημίωση. Το Εφετείο, όμως, προσκρούοντας στο κοινό περί δικαίου αίσθημα, ανέτρεψε πλήρως αυτή τη σημαντική απόφαση.

Προσβλέπουμε στη δίκαιη κρίση του Αρείου Πάγου, όπου αύριο (10/10) εκδικάζεται η αίτηση αναίρεσης της Κ. Κούνεβα κατά της απόφασης του Εφετείου. Στεκόμαστε ολόθερμα στο πλευρό της. Και για την ίδια, αλλά και για όλους τους εργαζόμενους που εναποθέτουν στη Δικαιοσύνη τις ελπίδες τους για την προστασία από την αυθαιρεσία, την αδικία, τον διωγμό.

Ελπίζουμε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο να εκπέμψει καθαρά μηνύματα προς κάθε πλευρά: προς τους εργοδότες, ότι δεν μπορούν να είναι ασύδοτοι, αλλά και τους εργαζόμενους ότι δεν είναι απροστάτευτοι», προσθέτει.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ