Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Βούτσης κατά καναλαρχών: Θέλουν να παρατείνουν το τζάμπα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σφόδρα επικριτικός για τη νέα προσφυγή των καναλιών στο ΣτΕ ήταν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την κατάπληξή του για την εξέλιξη, σημειώνοντας μάλιστα ότι «κάποιοι φαίνεται να θέλουν να συνεχιστεί το καθεστώς του τζάμπα».

Αν και αναγνώρισε το δικαίωμα πολιτών και καναλιών να προσφεύγουν αν κρίνουν ότι αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι «υπάρχουν πράγματα που απάδουν της δημοκρατικής και θεσμικής λειτουργίας του τόπου» για να σημειώσει ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι θα υπάρξει ηγεσία πολιτικού κόμματος που θα στηρίξει αυτή την προσφυγή, πολύ περισσότερο που πρόσφατα, σχεδόν ομόφωνα, ο πολιτικός κόσμος προχώρησε στη συγκρότηση του ΕΣΡ το οποίο και αποφάσισε και για τον αριθμό των αδειών και για την τιμή εκκίνησης της διαδικασίας αδειοδότησης.

Όπως επίσης ενημέρωσε ο κ. Βούτσης, σήμερα το πρωί η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων παρέδωσε την έκθεσή της και ταυτοχρόνως τον ενημέρωσε για την πορεία των συζητήσεων με το ΕΣΡ σχετικώς με το φάσμα μετά από τρία ή πέντε χρόνια, «το οποίο ενδεχομένως -όπως είπε- θα έχει κι άλλες δυνατότητες» και «για πολύ λεπτά θέματα, που αφορούν σε φάσμα που μένει ανενεργό για τις Ένοπλες Δυνάμεις».

«Λοιπόν, δεν είναι δυνατόν να παίζουμε, το επαναλαμβάνω για δεύτερη φορά, και δεν ξέρω ποιοι παίζουνε πια με αυτήν την υπόθεση. Δεν μπορεί να αφορά κανένα κόμμα αυτή η ιστορία, εννοώ να το πατρονάρει, να το εκπροσωπεί, να το διαμεσολαβεί εδώ πέρα μέσα.

Δεν είναι δυνατόν να ανεχτεί και η Βουλή αυτήν την παράταση, ενώ και το υπουργείο και ο ισχύον νόμος, πόσο μάλλον και το ΕΣΡ, με βάση και την εφαρμογή των περσινών αποφάσεων του ΣτΕ έχουν πάρει όλες τις νόμιμες, θεσμικές με την ευρωπαϊκή τους διάσταση διαδικασίες και προχωράνε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν “θίγει” το δικαίωμα του κάθε πολίτη και κάθε ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού να προβεί σε προσφυγές, ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Βεβαιότατα υπάρχει το δικαίωμα. Εγώ δεν θίγω αυτό το δικαίωμα. Θίγω το modus vivendi της δημοκρατικής, θεσμικής εξέλιξης και του δήθεν εκσυγχρονισμού που διάφοροι -ενδεχομένως περιμένοντας η παρούσα κυβέρνηση να είναι παρένθεση, το έχουμε ζήσει τρεις, τέσσερις φορές αυτό κι είναι για γέλια αυτή η ιστορία- ήθελαν να παρατείνουν το τσάμπα».

Το νομοσχέδιο της ταυτότητας φύλου

Ο πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε και για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια την προσεχή Δευτέρα. Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι όλα τα θέματα θα τεθούν με υπεύθυνο τρόπο στην επικείμενη συζήτηση. «Θα γίνει μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για ένα ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου και της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την επίμαχη διάταξη, για ταυτότητα φύλου στα 15 έτη, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι συμφωνεί και προσέθεσε ότι η διάταξη αυτή θα συζητηθεί και θα φωτιστεί διεξοδικά. «Νομίζω θα αποσαφηνιστεί το ζήτημα απολύτως στην Ολομέλεια και θα φωτιστεί», είπε.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ