Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

«Η ΝΔ θα πάρει θέση; Είναι με την κοινωνία ή με τους καναλάρχες;»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • «Η Ανεξάρτητη Αρχή και το ΣτΕ έχουν κρίνει ότι το φάσμα είναι σπάνιος πόρος του Δημοσίου, ότι οι άδειες δεν μπορεί να είναι απεριόριστες και πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να καταβάλλουν τίμημα»
  • «Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο ξιφουλκεί ξανά κατά του νόμου, έχει ψηφίσει τα 8 από τα 15 άρθρα περί αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών»

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με ενημερωτικό σημείωμα, ζήτησε εκ νέου από τη Νέα Δημοκρατία να πάρει θέση σχετικά με τη νέα προσφυγή των καναλαρχών και των σταθμών ΣΚΑΪ και STAR κατά του καθορισμού του αριθμού των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών και της τιμής εκκίνησης της δημοπρασίας.

912f0fc3aa04975128fa8ccffaddf51a

Σύμφωνα με το ΥΨΗΠΤΕ, με τα σημερινά δεδομένα «η απόφαση του ΕΣΡ για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης, κατά της οποίας προσέφυγαν οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών, είναι ομόφωνη. Το ΕΣΡ είναι όργανο που συγκροτείται από τη Διάσκεψη Προέδρων της Βουλής με αυξημένη πλειοψηφία, αντικατοπτρίζοντας όλο το πολιτικό φάσμα. Η Ανεξάρτητη Αρχή και το ΣτΕ έχουν κρίνει ότι το φάσμα είναι σπάνιος πόρος του Δημοσίου, ότι οι άδειες δεν μπορεί να είναι απεριόριστες και πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να καταβάλλουν τίμημα».

Συγκεκριμένα, για το νόμο 4339/2015 και τη στάση της ΝΔ, το υπουργείο τονίζει ότι «το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο ξιφουλκεί ξανά κατά του νόμου, έχει ψηφίσει τα 8 από τα 15 άρθρα περί αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών», ενώ παρατίθενται αναλυτικά τα άρθρα:

3af36ee28b2e508455b2554dd57f238c

«Οι καναλάρχες μπορούν να προσφεύγουν όπου και όπως επιλέγουν. Κυβέρνηση και κοινωνία έχουν εμπιστοσύνη ότι το ΕΣΡ θα ολοκληρώσει την αδειοδότηση και, μετά από 30 χρόνια, το άναρχο τηλεοπτικό τοπίο θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν. Η ΝΔ θα πάρει θέση; Είναι με την κοινωνία ή με τους καναλάρχες που επιδιώκουν, για μια ακόμη φορά, να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ;», καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ