Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Σαντορινιός για «Αγία Ζώνη ΙΙ»: Θα αποδοθούν ευθύνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μέσα στο 2018 φθάνουμε στον στόχο μας για υδατική αυτονομία στα νησιά του Αιγαίου, ενώ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία ξεκινάμε μελέτες προκειμένου να δημιουργηθούν σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων, τονίζει σε συνέντευξή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» στον Σαρωνικό και τη διάσπαρτη ρύπανση που προκάλεσε, εκτιμά πως ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άμεσα και υπογραμμίζει με έμφαση πως οι ευθύνες θα αναζητηθούν και θα αποδοθούνπρος κάθε κατεύθυνση και όπου αυτό αποδειχθεί.

Παράλληλα, προαναγγέλλει, από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας, αλλαγή του νόμου για την ηλικία των δεξαμενόπλοιων και στον τρόπο επιθεώρησής τους αναφορικά με τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας.

«Στόχος μας είναι το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ να ανελκυθεί και να αποτελέσει το πρώτο παράδειγμα και για τα υπόλοιπα 26 καταγεγραμμένα ναυάγια που υπάρχουν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του Πειραιά», δηλώνει ο κ. Σαντορινιός και τονίζει ότι με βάση τον νόμο 2881/2001 έχει ήδη σταλεί σχετική πρόσκληση προς την πλοιοκτήτρια εταιρεία και στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ευθύνης που έχει η ίδια αλλά και η ασφαλιστική, το βυθισμένο πλοία θα πρέπει να ανελκυθεί.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου στην Κω, δηλώνει ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης θα κατατεθεί φάκελος στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας της ΕΕ, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν όλα τα έργα αποκατάστασης σε σπίτια σχολεία λιμάνι και δημόσια κτίρια.

«Η πολιτική για μένα δεν είναι μόνο ιδεολογία. Η ιδεολογία καθορίζει τις βασικές μου κατευθύνσεις. Η πολιτική είναι το ενδιαφέρον για την καθημερινότητα. Αν δεν το έχει αυτό δεν μπορείς να διαμορφώσει μια καλύτερη καθημερινότητα για τον πολίτη» προσθέτει ο κ. Σαντορινιός.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ