Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ: Εθισμένοι στο τζάμπα οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης, ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ να απαντήσει για το εάν επιθυμεί ή όχι την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και την πραγματοποίηση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε δηλώσεις του στο Ραδιόφωνο 24/7, αναφέρθηκε στις προσφυγές καναλαρχών (ΣΚΑΪ, ΣΤΑΡ, Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας)στο ΣτΕ κατά της απόφασης του ΕΣΡ (7 τηλεοπτικές άδειες – τιμή εκκίνησης 35 εκ. ευρώ), ζητώντας από τα κόμματα να πάρουν θέση.

«Τι πιστεύει ως προς το τίμημα των δημόσιων συχνοτήτων; Θα πρέπει να δοθεί δωρεάν, ή οφείλουν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν προκειμένου να τις χρησιμοποιούν; Ποια είναι η θέση της ΝΔ για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στα τηλεοπτικά κανάλια;», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η προσφυγή των καναλαρχών εναντίον της ομόφωνης απόφασης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, αποδεικνύει τον εθισμό τους στο τζάμπα και την ασυδοσία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα και συνεχίζει:

«Η στάση των ιδιοκτητών των ιδιωτικών καναλιών δεν μας εκπλήσσει. Ούτε βεβαίως και η στάση της ΝΔ, η οποία φανερώνει πως το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη συμπεριφέρεται ως «βασιλικότερο του βασιλέως». Γι’ αυτό και οι παλινωδίες της είναι συνεχείς: Η αρχική τοποθέτηση της ΝΔ έκανε λόγο για αντισυνταγματικό νόμο και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε να μην προχωρήσει η αδειοδότηση με τον νόμο αυτό με επιστολή του προς το ΕΣΡ τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά τον περασμένο Αύγουστο ψήφισε στη Βουλή υπέρ 8 άρθρων του. Σήμερα, ο Β. Κικίλιας «ξέχασε» πως το ΕΣΡ έχει ήδη αποφασίσει να προχωρήσει στη διαδικασία του διαγωνισμού κι έκανε λόγο πάλι για αντισυνταγματικό νόμο…

Τελικά ποια είναι η θέση της ΝΔ; Επιθυμεί ή όχι την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών; Πρέπει να γίνει ή όχι διαγωνιστική διαδικασία; Τι πιστεύει ως προς το τίμημα των δημόσιων συχνοτήτων; Θα πρέπει να δοθούν δωρεάν ή οφείλουν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν προκειμένου να τις χρησιμοποιούν; Ποια είναι η θέση της ΝΔ για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στα τηλεοπτικά κανάλια; Αναμένουμε από τον Κυρ. Μητσοτάκη τις σχετικές απαντήσεις», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ