Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Πρωτοβουλία Σκουρλέτη για τη στέγαση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε τουριστικές περιοχές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, βρέθηκε το μείζον ζήτημα της στέγασης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε τουριστικές περιοχές.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του υπουργού, θα συγκληθεί τις επόμενες ημέρες μια συνάντηση εργασίας, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων, των φορέων των εκπαιδευτικών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε νησιά των Κυκλάδων, όπου η κίνηση τον Σεπτέμβριο είναι ακόμα υψηλή και ως εκ τούτου τα ενοίκια των καταλυμάτων είναι απαγορευτικά για το μέσο βαλάντιο.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι κατά τη γνώμη του δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια μιας άμεσης παρέμβασης για την τρέχουσα σχολική περίοδο, ενώ υπενθύμισε την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου, που δίνει τη δυνατότητα στους νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους να παρέχουν σίτιση και στέγαση σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς και άλλες κατηγορίες προσωπικού, προκειμένου να διευκολύνουν την παραμονή αυτού του προσωπικού στις περιοχές τους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ