Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

«Δεν μπορούμε να έχουμε ανασυγκρότηση χωρίς πρωτογενή τομέα», τόνισε ο Αποστόλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ανασυγκρότηση χωρίς πρωτογενή τομέα δεν μπορούμε να έχουμε σε μια χώρα που έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα, ιδιαίτερα στον αγροτικό χώρο, που μπορούν να βοηθήσουν, αποφασιστικά», υπογράμμισε το μεσημέρι της Δευτέρας, από την Καρδίτσα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, είπε, η ανάδειξη του κλάδου της κτηνοτροφίας σε συζήτηση, σήμερα, στην Καρδίτσα, εντάσσεται στο πλαίσιο του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί, με την παρουσία του πρωθυπουργού, στις 10 και 11 Οκτωβρίου, με αναφορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Επίσης ο κ. Αποστόλου επεσήμανε ότι πλέον αποτελεί κοινή αντίληψη, ότι η χώρα μας, μπαίνει σε μια καινούργια διαδρομή.

«Ήδη, όλοι έχουν αποδεχθεί ότι βγαίνουμε από την κρίση και θα έλεγα, περισσότερο, κόμμα, κυβέρνηση και οι συνεργαζόμενοι στην κυβέρνηση, έχουμε την πεποίθηση ότι λίγο να τρέξουμε το κομμάτι της ανάπτυξης, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, να είναι πλέον οριστική η έξοδός μας από την κρίση» είπε ο κ. Αποστόλου, τονίζοντας την σημασία του πρωτογενούς τομέα για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Αναφερόμενος στο Νομό Καρδίτσας είπε ότι εξίσου σημαντική δραστηριότητα με την φυτική παραγωγή είναι και η κτηνοτροφία, προσθέτοντας:

«Εμείς θέλουμε και να αναδείξουμε τα προβλήματα και τις προτάσεις που έχουμε για την κτηνοτροφία, αλλά κυρίως, πάνω από όλα, γιατί πιστεύουμε ότι έχοντας μια ποιοτική υπόσταση στα προϊόντα της κτηνοτροφίας, μπορούν να αποτελέσουν, όχι απλά το εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, αλλά κυρίως και για τη μεγάλη μάχη, που θα δώσουμε και προς την κατεύθυνση πλήρους κάλυψης της διατροφικής επάρκειας. Ξέρετε ότι εκεί υπάρχει ένα πρόβλημα ιδιαίτερο, με τα ζωϊκά προϊόντα».

Επίσης ο κ. Αποστόλου υπογράμμισε ότι πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν στη διεθνή σκηνή τα προϊόντα του αγροτικού και ιδιαίτερα του αγροτοδιατροφικού χώρου, σε μια προσπάθεια να εξαφανίσουμε το έλλειμμα που έχουμε, ιδιαίτερα στο εμπορικό αγροτικό ισοζύγιο.

Ακόμα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είπε, πως υπάρχει δέσμευση από πλευράς και του πρωθυπουργού, ότι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του κρασιού θα έχει καταργηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αυτή την ώρα, διευκρίνισε ο υπουργός, από τη δική μας πλευρά προετοιμαζόμαστε να καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση, η οποία οπωσδήποτε θα έχει ισοδύναμο αντίστοιχο και ταυτόχρονα δεν θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στον αγροτικό χώρο.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα των κτηνοτρόφων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε, πως το μεγαλύτερο είναι το κόστος των ζωοτροφών, προσθέτοντας πως αυτό σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να ληφθούν μέτρα για την παραγωγή ελληνικών ζωοτροφών και για την μείωση του κόστους αγοράς τους. Ακόμα, ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση της αξιοποίησης των βοσκήσιμων γαιών στη χώρα μας, όπως και σε μια σειρά άλλων δράσεων και παρεμβάσεων του υπουργείου στον αγροτικό κλάδο.

Νωρίτερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισκέφθηκε μεγάλες κτηνοτροφικές και μεταποιητικές μονάδες της Καρδίτσας, όπου αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η κτηνοτροφία. Το βράδυ ο κ. Αποστόλου θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση για τον ρόλο της κτηνοτροφίας στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ