Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ άλλαξε στάση και δεν επιμένει σε νέο έλεγχο των τραπεζών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Το ΔΝΤ έχει αλλάξει τη θέση του για τις ελληνικές τράπεζες και δεν επιμένει σε νέο έλεγχο της ποιότητας του ενεργητικού τους», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επισημαίνοντας ότι τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα είναι σε καλή θέση και αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία.

Ανέφερε επίσης ότι δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης που προβλέπει ο SSM. Tα stress test θα γίνουν ταυτόχρονα για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες, είπε, αλλά τα αποτελέσματα θα εκδοθούν πριν από την έξοδο από το πρόγραμμα.

002d0228ce4055b4bb456cd4e97a3fce

Ερωτηθείς εάν θα συζητηθεί με τους θεσμούς στην γ’ αξιολόγηση το δικαίωμα του δανειολήπτη να διαπραγματευθεί πρώτος (πριν από τα funds) με την τράπεζα το «κόκκινο» δάνειό του, ο υπουργός δήλωσε πως «δεν θα το θέσουμε, διότι δεν είναι λογικό». Και ουσιαστικά παρότρυνε τις τράπεζες να κυνηγήσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

«Το όραμα του κ. Σόιμπλε για την Ευρώπη δεν περπατάει» σχολίασε ο ΥΠΟΙΚ, με αφορμή τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την Γερμανία ότι δέχτηκε τελικά την μετακίνησή του στην προεδρεία της γερμανικής βουλής.

«Ξέρουμε ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε με τα καλά του και τα κακά του. Υπήρξε περίοδος που ήταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ, όμως τώρα δεν έχει αυτή την άποψη. Ο κ. Σόιμπλε ήταν ευρωπαϊστής, όχι όπως εγώ» σημείωσε.

«Οι αλλαγές που θέλει να φέρει στην Ευρώπη ο κ. Μακρόν και ακολουθεί η κ. Μέρκελ είναι σε διαφορετικό κλίμα» ανέφερε και απέφυγε να τοποθετηθεί για τις απόψεις του φερόμενου ως νέου υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, του προέδρου του κόμματος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, κ. Λίντνερ. «Δεν ξέρω τι θέλει ο κ. Λίντνερ» είπε χαρακτηριστικά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ