Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

«Η κυβέρνηση ζει σε εικονική πραγματικότητα», τόνισε ο Λαζαρίδης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ζουν σε εικονική πραγματικότητα. Η κατάσταση στη χώρα κάθε μέρα που περνάει γίνεται χειρότερη» τόνισε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm».

Όπως είπε, «καθαρή έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει ότι η χώρα ανακτά την αυτονομία της» και ότι δανείζεται κανονικά από τις αγορές κεφαλαίου και μπορεί η ίδια να καθορίζει τις προτεραιότητες της πολιτικής της. «Για ποια καθαρή έξοδο μιλάμε, όταν ο κ. Τσίπρας έχει δεσμεύσει ήδη τη χώρα σε πρόσθετα μέτρα το 2019 και το 2020;» διερωτήθηκε ο κ. Λαζαρίδης προσθέτοντας πως «καθημερινά τα νούμερα τα οποία προκύπτουν δεν συνάδουν με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης και πως δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες στην καθημερινότητά τους».

616a492327460f972a14f5015dbc1dcc 1

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, τόνισε πως «η Νέα Δημοκρατία πάντα πίεζε την κυβέρνηση να κλείσει τις αξιολογήσεις όσο το δυνατόν πιο συντομότερα καθώς όσο καθυστερούσαν οι αξιολογήσεις να κλείσουν τελικά το μάρμαρο το πλήρωναν οι Έλληνες πολίτες, το πληρώναμε εμείς».

Ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθάρισε ότι «αν ήταν η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, οι αξιολογήσεις θα έκλειναν πολύ γρηγορότερα, προς όφελος των ελλήνων πολιτών. Οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρούσαν. Το ίδιο και οι αποκρατικοποιήσεις και οι επενδύσεις, όπως στο Ελληνικό, όπως στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, όπως στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, όπως στον Καφηρέα, οι οποίες έχουν βαλτώσει επί των ημερών του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης Καμμένου-Τσίπρα».

Μιλώντας για την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών, στην υπόθεση του πλοίου «Noor 1», που εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, τόνισε ότι «αποδείχθηκε ότι ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του κ. Καμμένου. Αυτή είναι η πραγματικότητα και το συμπέρασμα. Υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα και από τον πρωθυπουργό και από τον κ. Καμμένο, κυρίως για το γεγονός ότι μιλούσε τόσες φορές με έναν κατάδικο για εμπόριο ναρκωτικών».

«Εάν», συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης, «υπήρχαν τέτοιες πτυχές και κατηγορίες σε μία περίπτωση στελέχους δικού μας, θα θέλαμε να υπάρξει η Εξεταστική Επιτροπή, ούτως ώστε να φανεί ότι πράγματι δεν υπάρχουν σκιές. Η ομηρεία Τσίπρα από τον Καμμένο είναι δεδομένη. Είναι τέτοια η κάλυψη που παρείχε στον κ. Καμμένο ο πρωθυπουργός, που είδαμε την επόμενη μέρα να αλλάζει εντελώς η στάση των ΑΝΕΛ. Και για το ζήτημα της αλλαγής φύλου και, βεβαίως, για το ζήτημα της τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, που υπήρχαν σαφείς διαφοροποιήσεις και για τα δύο θέματα. Αισθάνομαι μερικές φορές ότι ο κ. Καμμένος, προκειμένου να κρατήσει την καρέκλα του, ακόμη και πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης θα δεχόταν να αναλάβει».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ