Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

«Η Αριστερά δεν δικαιούται να κάνει πίσω σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν θα κάνει»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Η Αριστερά δεν δικαιούται να κάνει πίσω σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν θα κάνει», αναφέρει σε δήλωσή του στην κυριακάτικη εφημερίδα “Νέα Σελίδα” ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σχετικά με την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης έπειτα από την αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτοφανείς καταστάσεις», τονίζει ο υπουργός, «αφού για πρώτη φορά η αντιπολίτευση δηλώνει μεν ότι συμφωνεί, αλλά δεν ψηφίζει τελικά την τροπολογία καθαρά για μικροπολιτικούς λόγους. Αυτό συνιστά πολιτικό παραλογισμό. Θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη για τα ναρκωτικά».

Η εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, πρόθεση του κ. Κοντονή είναι σύντομα να φέρει εκ νέου την τροπολογία σε άλλο νομοσχέδιο, αφού πρώτα δοθεί χρόνος στα κόμματα να κατανοήσουν ότι δεν πρόκειται για διάταξη που θίγει τα εθνικά συμφέροντα.

«Δεν θέλουμε να δημιουργούνται εντυπώσεις. Γι’ αυτό θεωρώ ότι ένα αναγκαίο χρονικό διάστημα θα καταστήσει σαφές προς όλους ότι η διάταξη δεν εμπεριέχει τίποτα δόλιο και, σε κάθε περίπτωση, οι διεθνείς Συνθήκες της χώρας είναι απολύτως δεσμευτικές για τα ελληνικά δικαστήρια», αναφέρει ο υπουργός.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ