Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κοντά στις 10 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10%

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοντά σε διψήφια ποσοστά εμφανίζει το προβάδισμά της ΝΔ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της Metron Analysis για «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Από τα ευρήματα της έρευνας ξεχωρίζει η προώθηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη θέση του τρίτου κόμματος, προσδίδοντας νέα δυναμική στον υπό διαμόρφωση ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, καθώς ο ευρύτερος χώρος, μαζί Το Ποτάμι, συγκεντρώνει διψήφιο εκλογικό ποσοστό.

Η πανελλαδική μέτρηση, καλύπτει χρονικά τη μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, αλλά και τα γεγονότα που ακολούθησαν, όπως το ζήτημα με την επένδυση στη Χαλκιδική και την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26% έναντι 16,1% του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σημαίνει ότι εμφανίζει μία διαφορά 9,9 μονάδων.

Στην τρίτη θέση ανέβηκε η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2%, ενώ ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ένωση Κεντρώων με 2,4%, Ποτάμι με 2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, Πλεύση Ελευθερίας με 1,4% και Λαϊκή Ενότητα με 1,2%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 10%.

Όσο για την εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36,7% έναντι 22,7% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν με 8,8% η ΔΗΣΥ, 7,3% η Χρυσή Αυγή, 7,1% το ΚΚΕ, 3,4% η Ένωση Κεντρώων, 2,9% οι ΑΝΕΛ και με 2,8% το Ποτάμι.

Η ΝΔ έχει προβάδισμα και στην παράσταση νίκης με το 68% να προβλέπει νίκη της έναντι του 17% που βλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο «κανένας» επικρατεί στο ερώτημα με 43% έναντι 25% για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και 13% για τον Αλέξη Τσίπρα.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ