Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Γεροβασίλη: Θα προχωρήσουμε το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα στη δημόσια διοίκηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στη δημόσια διοίκηση, παρά τα προσκόμματα που δημιουργούν συνδικαλιστές και προϊστάμενοι στην αξιολόγηση, τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις της στον ραδιοσταθμό “24/7”.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό εξορθολογίζει τα προβλήματα του Δημοσίου και δημιουργεί ένα ασφαλές επαγγελματικό περιβάλλον για τους δημοσίους υπαλλήλους», σημείωσε και προσέθεσε ότι «σε αυτή την προσπάθεια οι εργαζόμενοι θα είναι συμμέτοχοι διότι το κύρος του δημοσίου υπαλλήλου πρέπει να αποκατασταθεί και δεν μπορεί συνδικαλιστικά όργανα να ρίχνουν νερό στον μύλο του κοινωνικού αυτοματισμού, το οποίο στρέφεται εναντίον του δημοσίου υπαλλήλου».

Για την τροπολογία που συνδέει την αξιολόγηση με τις κρίσεις προϊσταμένων, ανέφερε ότι κρίθηκε αναγκαία διότι, όπως είπε, ενώ πολλοί υπάλληλοι προσπαθούσαν να δώσουν το φύλλο αξιολόγησης στον προϊστάμενό τους, πολλοί από τους τελευταίους αρνούνταν να το παραλάβουν, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τους το έπαιρναν συνδικαλιστές.

Απαντώντας στις κατηγορίες της ΑΔΕΔΥ ότι η τροπολογία είναι απεργοσπαστική, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι απεργοσπαστική θα ήταν η κίνηση αν υπήρχε απεργία. «Όταν δεν υπάρχει απεργία πώς μπορεί να χαρακτηριστεί απεργοσπαστική; Πρόκειται για αποχή από συγκεκριμένο καθήκον από ανθρώπους που κατά τα άλλα εργάζονται και αμείβονται από το ελληνικό Δημόσιο», εξήγησε και έθεσε το ρητορικό ερώτημα: «Ένας που σήμερα βρίσκεται σε θέση αυξημένης ευθύνης που αρνείται να ασκήσει τα καθήκοντά του, θα ήταν ορθολογικό να πούμε ότι αυτός θα μπορούσε να είναι ξανά προϊστάμενος;».

Η υπουργός, πάντως, εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να συνεχιστεί αυτή η στάση «διότι η υπενθύμιση που κάνει η τροπολογία είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να εξελιχθεί ομαλά η διαδικασία».

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για τη δημόσια διοίκηση, η υπουργός έκανε λόγο για προσπάθεια αφανισμού του Δημοσίου «προκειμένου να εξυπηρετηθούν μόνο ιδιωτικά συμφέροντα». Για τα περί αντίθεσης των κοινωνικών ανισοτήτων στην ανθρώπινη φύση, η κ. Γεροβασίλη κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι χρησιμοποίησε ανιστόρητες εκφράσεις «λες και δεν έχει εμφανιστεί στην Ευρώπη ο Διαφωτισμός». «Όταν θες να λέγεσαι ευρωπαϊστής θα πρέπει να αντιλαμβάνεσαι και το περιεχόμενο για το τι σημαίνει αυτό, αλλιώς είναι μια ωραία λέξη», προσέθεσε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ