Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

«Προϋπόθεση για την ανόρθωση της οικονομίας η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε ομιλία του στο Concordia Summit 2017, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, έθεσε ως βασική προϋπόθεση την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του λαού στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήματος για την ανόρθωση της οικονομίας.

Το Concordia Summit 2017, διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη (18-19 Σεπτεμβρίου 2017) με τη συμμετοχή διακεκριμένων παραγόντων της διεθνούς πολιτικής, οικονομικής, επιχειρηματικής και επιστημονικής κοινότητας.

«Προϋπόθεση για την ανόρθωση της οικονομίας στις χώρες που εξέρχονται από βαθιές κρίσεις αποτελεί η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, όχι μόνο των επενδυτών στις οικονομικές προοπτικές, αλλά κυρίως του ίδιου του λαού στη δημοκρατική λειτουργία του πολιτικού συστήματος» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος μίλησε στη θεματική ενότητα «Strategic Post-Conflict Investment from Colombia to Cyprus».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κατρούγκαλος μίλησε στο ίδιο πάνελ με τον Αμερικανό γερουσιαστή και πρώην επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τζορτζ Μίτσελ, τους πρώην Προέδρους της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιουτσένκο (V. Yushchenko), της Κολομβίας, Αλβάρο Ουρίμπε Βέλεζ (A. Uribe Velez) και της Βολιβίας, Χόρχε Κιρόγκα (J.F. Quiroga), όπως και άλλες προσωπικότητες της πολιτικής, της διπλωματίας και εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, στις συναντήσεις διαπιστώθηκε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, δεδομένου του τέλους της πολιτικής αβεβαιότητας, της επιστροφής στην ανάπτυξη, της ίδρυσης αναπτυξιακής τράπεζας, της μεταρρύθμισης του δημόσιου τομέα και του νέου αναπτυξιακού νόμου που οροθετούν ένα νέο τοπίο, ιδιαίτερα ελκυστικό για τους επενδυτές.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ