Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

«Τραγική εβδομάδα για κυβέρνηση και Τσίπρα», σημείωσε ο Κικίλιας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Alpha.

5a7b9e7d90896fadd4d01b703d7f1a6d 2

«Τραγική» χαρακτήρισε την εβδομάδα για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και για τον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας πως «η πραγματικότητα δεν μπορεί να διαγραφεί, ούτε να χρωματιστεί, ροζ ή πορτοκαλί, όση προσπάθεια κι αν γίνεται», καθώς, όπως είπε, η πραγματικότητα είναι αυτή την οποία βιώνουν, οι Έλληνες καθημερινά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις και στα σχόλια του Μεγάρου Μαξίμου τόνισε πως «ξαφνικά ξεφυτρώνουν δημοσκοπικές εταιρείες, που δεν έχουν έδρα, δεν έχουν γραφεία δεν έχουν υπεύθυνο της εταιρείας, δεν έχουν ονοματεπώνυμο αυτού ο οποίος παρουσιάζει την έρευνα» προσθέτοντας πως όταν μια εταιρεία δεν είναι πιστοποιημένη και δεν ανήκει στο φορέα, και δεν είναι έγκυρη, δεν μπορεί να δημοσιεύει τίποτα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρέει χθες το βράδυ ένα από τα γνωστά του non papers, που συμπεριλαμβάνει αυτή την έρευνα και κάποιες άλλες, για να διαμορφώσει ένα αποτέλεσμα. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο κ. Τζανακόπουλος και η κυβέρνηση. Γνωρίζουν αυτή την εταιρεία; Γιατί κανένας άλλος δεν την γνωρίζει. Αν γνωρίζουν να μας πουν, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, αν υπάρχει, ποια είναι τα γραφεία αν υπάρχουν, ποιο είναι το site αν υπάρχει. Αυτή την ενημέρωση ως επιστημονικό εργαλείο έρευνα αξίζουν οι Έλληνες; Ντροπή» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κικίλιας.

0be4cd32d218d50c1b79921d86787102 1

Όσον αφορά την πετρελαιοκηλίδα, είπε πως δέχεται ότι το κράτος έχει συνέχεια και δέχεται ότι έχει και ατέλειες αυτές που επιδιώκει και φιλοδοξεί, να αλλάξει, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προσέθεσε όμως πως σε αυτή τη σημαντική οικονομική, περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή, έχουμε τις αντικρουόμενες δηλώσεις υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και δηλώσεις ότι οι κάτοικοι μπορεί να κάνουν μπάνιο στην περιοχή. «Όγκοι μαζούτ είναι στο βυθό, φυσάει λίγο και ξαναγεμίζουν οι ακτές, και τρέχουν οι δήμαρχοι τα ξαναμαζεύουν, και την άλλη μέρα είναι σαν το ‘γιοφύρι της ‘Αρτας’, και ξανασυμβαίνει αυτό. Δεν το έχει ακούσει, κανένας σε αυτή την κυβέρνηση; Κανένας δεν ντρέπεται λιγάκι, δεν υπάρχει κανένα φιλότιμο να αναλάβει κάποιος την ευθύνη» διερωτήθηκε. «Διαχρονικές ευθύνες του κράτους υπάρχουν. Για φανταστείτε, να ήταν κυβέρνηση της Ν.Δ. και να υπήρχε, υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας της Ν.Δ. και να συνέβαινε αυτό. Οι κύριοι θα ήταν στα κεραμίδια. Δεν θέλουν να ακούσουν την αντιπολίτευση, πολύ ωραία. Την WWF δεν θέλουν να την ακούσουν; Τη Greenpeace; Τις οικολογικές οργανώσεις, που ουρλιάζουν και με το δίκιο τους;» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια «υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία καταρρέει, τρώει πολιτικές ‘καρπαζιές’ από παντού μια εβδομάδα» ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο Ελληνικό, τις Σκουριές, την Αττική που πνίγεται -όπως είπε στο μαζούτ- αλλά και, από την άλλη, στην παρουσία του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ σε αντιπαράθεση δηλαδή, με αυτήν του Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για κόλαφο εις βάρος του πρωθυπουργού.

«Όλοι οι πολίτες σε αυτή τη χώρα και σε κάθε δημοκρατική χώρα πρέπει αν είναι ίσοι, απέναντι στο νόμο και να απολαμβάνουν, ομοίως τα δημόσια αγαθά. Ίσοι είναι οι πολίτες, όχι ίδιοι. Το δικαίωμα κάποιου ανθρώπου να προοδεύσει στη ζωή του, να προσπαθήσει περισσότερο, να δουλέψει περισσότερο είναι αναφαίρετο σε μια Δημοκρατία. Εμείς, μιλάμε για ελευθερία και για αλληλεγγύη. Άρα λοιπόν αυτό είναι υποχρεωμένο, να εξασφαλίσει ένα μοντέρνο σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος. Τις ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες. Τα ίσα δικαιώματα και την ίση πρόσβαση στην Παιδεία, στην Υγεία. Το προνόμιο της κοινωνικής ευαισθησίας δεν ανήκει στην Αριστερά» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ