Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

«Το επενδυτικό ενδιαφέρον των ΗΠΑ αναβαθμίζει τις οικονομικές μας σχέσεις», επισήμανε ο Παππάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσινγκτον, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Ίσραελ Χερνάντεζ (Israel Hernandez).

Κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, οι δύο πλευρές τόνισαν το ιδιαίτερα καλό σημείο στο οποίο βρίσκονται οι ελληνοαμερικανές σχέσεις, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ειδικότερα, ο κ. Παππάς επισήμανε τη φετινή επίδοση-ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού, τις σημαντικές αμερικανικές επενδύσεις που υλοποιούνται στη χώρα μας, όπως αυτή στην Εθνική Ασφαλιστική, αλλά και το επενδυτικό ενδιαφέρον για τομείς όπως τα ναυπηγεία, το real estate, η ενέργεια, οι οπτικές ίνες κ.ά.

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή του, στο στρατηγικό πρότζεκτ του υπουργείου «NGA Plan», για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών που θα καλύψει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, με την αξιοποίηση δημόσιας και κοινοτικής χρηματοδότησης ύψους 500 εκ. ευρώ και, μέσω αυτής, τη μόχλευση ακόμη σημαντικότερων κονδυλίων του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον που σημειώνεται, ειδικά στους τομείς των υποδομών, αναβαθμίζει τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και σημείωσε πως «είναι, πλέον, σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει νοικοκυρέψει την οικονομία της χώρας, φέρνει αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, τις μεταρρυθμίσεις κ.λπ., γεγονότα που αναγνωρίζονται ευρύτατα εκτός των ελληνικών συνόρων».

Στη συνάντηση του Παππά με τον υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ συμμετείχαν ο έλληνας πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, Χάρης Λαλάκος και ο σύμβουλος του υπουργού, Γιώργος Χριστοφορίδης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ