Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Χριστοδουλίδης: Κρίσιμη η συνάντηση Γκουτέρες με την τουρκική ηγεσία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το αποτέλεσμα της συνάντησης του γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ή τον Πρωθυπουργό, το τρίτο δεκαήμερο, θα κρίνει τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως σε αυτή την συνάντηση θα διαφανούν οι προθέσεις της Άγκυρας. Εξάλλου, πρόσθεσε, η συνάντηση του Κύπριου Προέδρου, Νίκου Αναστασιάδη, με τον κ. Γκουτέρες θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά τη χθεσινή δήλωση του κ. Γκουτέρες ότι θα χρησιμοποιήσει τις καλές υπηρεσίες του εάν συμφωνήσουν οι δύο πλευρές να τις ζητήσουν, ο κ. Χριστοδουλίδης σχολίασε ότι αυτή είναι η γνωστή προσέγγιση του γενικού γραμματέα.

Επίσης, τόνισε πως είναι γνωστή και η θέση του κ. Αναστασιάδη, ότι για υπάρξει πιθανότητα επιτυχίας χρειάζεται κατάλληλη προετοιμασία και να εκλείψουν οι λόγοι που οδήγησαν σε αδιέξοδο την προσπάθεια στο Κραν Μοντανά, δηλαδή οι τουρκικές θέσεις για παραμονή στρατευμάτων και εγγυήσεις.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΟΛΙΤΗΣ, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εξοπλιστικό πρόγραμμα που προβλέπει την αγορά οπλικών συστημάτων για τις ειδικές δυνάμεις, ο κ. Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε ότι γίνονται συγκεκριμένες ενέργειες στο πλαίσιο της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου για εκσυγχρονισμό και ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ