Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

«Η κοντή μνήμη της ΝΔ την κάνει να ξεχνάει Αθανασίου, Πικραμμένο και Μενουδάκο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στην αντεπίθεση και μάλιστα με τρία συγκεκριμένα παραδείγματα περνά το Μαξίμου απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την αμισθί τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού.

Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε «μαύρη σελίδα για τη Δημοκρατία την τοποθέτηση της Θάνου», κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του γραφείου του πρωθυπουργού, το οποίο φέρνει στην επιφάνεια τρία «αντι-παραδείγματα» στα οποία η Νέα Δημοκρατία μάλλον επιδεικνύει «κοντή μνήμη».

Χαράλαμπος Αθανασίου, Παναγιώτης Πικραμμένος και Κωνσταντίνος Μενουδάκος υπήρξαν νομικοί σύμβουλοι παλαιότερων κυβερνήσεων, ενώ ήταν εν ενεργεία ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί.

Αναλυτικά το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν με ακόμα ένα ανόητο επιχείρημα το αφήγημά τους περί δήθεν παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη, ψεύδονται, χυδαιολογούν και σπιλώνουν υπολήψεις.

Τελευταία αφορμή αποτέλεσε η ανάληψη καθηκόντων της ε.τ. Προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου αμισθί ως Προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, μετά τη συνταξιοδότησή της.

Επειδή ο συντάκτης της ανακοίνωσης της ΝΔ, είτε έχει κοντή μνήμη είτε όψιμα μπήκε στην πολιτική, υπενθυμίζουμε, ότι η ΝΔ δεν είχε κανένα πρόβλημα όταν:

– Ο Χαράλαμπος Αθανασίου παραιτήθηκε από εν ενεργεία Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να μπει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Ν.Δ. επί Αντώνη Σαμαρά και εν συνεχεία να αναλάβει χρέη υπουργού Δικαιοσύνης.

– Ο πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παναγιώτης Πικραμμένος, ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός την περίοδο 1991-1993 ήταν σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος, και μετά έγινε Πρόεδρος του ΣτΕ! Σήμερα δε, ως συνταξιούχος τέως Πρόεδρος του ΣτΕ συνεχίζει να παρέχει τις νομικές του γνώσεις στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

– Ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, επίσης ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός, υπήρξε Νομικός Σύμβουλος της κυβέρνησης Σημίτη.

Σε αυτούς προστίθενται δεκάδες ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι στο παρελθόν έχουν διατελέσει υπουργοί, νομικοί σύμβουλοι σε υπουργεία και έχουν υπηρετήσει στα νομικά γραφεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας, στο γραφείο Πρωθυπουργού και στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Απαιτεί λοιπόν τουλάχιστον θράσος από τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να εγκαλεί την κυβέρνηση για την ανάληψη καθηκόντων από την πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Αρείου Πάγου μετά τη συνταξιοδότησή της, αλλά και σαφή προσβολή προς τα πρόσωπα των δικαστικών λειτουργών που αποφασίζουν κατόπιν της λήξης της θητείας τους να εισφέρουν τις νομικές τους γνώσεις από θέσεις που εκείνοι επιλέγουν».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ