Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

«Η Τουρκία πάντα θα τα τινάζει στον αέρα», δηλώνει ο Λεβέντης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Κοινό σχέδιο για τις απειλές της Τουρκίας ζήτησε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων
  • Η Άγκυρα παίζει τον ρόλο της γάτας με το ποντίκι είπε ο Λεβέντης

Αναμενόμενο χαρακτήρισε το ναυάγιο της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Τόνισε μάλιστα από το βήμα της Βουλής ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις πως η Τουρκία μπορεί να υποχωρήσει από την αδιάλλακτη στάση της.

«Η Τουρκία πάντα θα τα τινάζει όλα στον αέρα. Κάθε φορά που γίνονται διμερείς επαφές, οι Τούρκοι θέτουν όλες τους τις αξιώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στην συζήτηση για το Κυπριακό.

bf9b12389b6504620427d324999116d7 1

«Η Τουρκία είναι υπεύθυνη για το ναυάγιο. Πάντα παίζει τον ρόλο της γάτας με το ποντίκι. Ο μόνος διάδρομος να γίνει λογική η Τουρκία είναι να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να απομακρυνθεί», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Λεβέντης τόνισε την ανάγκη να συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί για το ενδεχόμενο απειλής ενός θερμού επεισοδίου εκ μέρους της Τουρκίας.

Η Τουρκία δεν θα αφήσει την Ελλάδα και την Κύπρο να κάνουν κάτι για να εκμεταλλευτούν την ΑΟΖ. Υπάρχουν συγκεκριμένες τουρκικές απειλές και οι αρχηγοί θα πρέπει να είμαστε σε μία αίθουσα και να συζητάμε το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου, σημείωσε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ