Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

«Το σημερινό καθεστώς των Πανελλαδικών θα είναι σύντομα παρελθόν», τονίζει ο Γαβρόγλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Σύντομα θα κατατεθεί η πρόταση για το νέο Λύκειο
  • Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, υπόσχεται «λουκέτα» μέσω της εξοντωτικής αξιολόγησης

Σταθερός στις θέσεις του παραμένει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου τονίζοντας πώς το «το σημερινό καθεστώς των πανελλαδικών θα αποτελεί σύντομα παρελθόν».

Ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στην «Αυγή» ανέφερε ότι σύντομα θα κατατεθεί πρόταση βάσει της οποίας, «από τη δομή του λυκείου και την ενίσχυση του εθνικού απολυτηρίου θα μπορούν οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Στόχος είναι «η σχετική νομοθέτηση για την αρχιτεκτονική του νέου Λυκείου να γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, ώστε οι μαθητές της Α’ Λυκείου φέτος να γνωρίζουν πώς θα μπουν στα πανεπιστήμια σε τρία χρόνια», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας σχολιάζει ότι «προκαλούν θλίψη οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη και ορισμένων κομμάτων, που ζητούν την απόσυρση το νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, υπόσχεται «λουκέτα» μέσω της εξοντωτικής αξιολόγησης, ξαναζεσταίνοντας το αντιμεταρρυθμιστικό μέτωπο με Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου και Ποτάμι».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ