Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Τον Αύγουστο η ρύθμιση για τις ασφαλιστικές εισφορές – Από 36 έως 120 οι δόσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Σε 36 δόσεις η αποπληρωμή οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία
  • Στις 120 οι δόσεις, για μεγαλύτερα ποσά

Τον Αύγουστο πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή οι δύο νέες ρυθμίσεις ασφαλιστικών οφειλών, που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αυτό γνωστοποίησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Σημείωσε ότι για ποσά μέχρι 3.000 ευρώ θα μπορεί να γίνει ρύθμιση σε 36 δόσεις και για ποσά πάνω από τις 3.000 ευρώ έως και 20.000, οι δόσεις θα φτάνουν τις 120.

Ο υφυπουργός αναφερόμενος στην διαδικασία έκδοσης νέων συντάξεων ανέφερε πως: “Είμαστε σε καλή εξέλιξη των χρόνων έκδοσης και ο ρυθμός επιταχύνεται από μήνα σε μήνα ενώ παρατάθηκε ο χρόνος μέχρι και τον Ιούνιο για έκδοση παλιών συντάξεων, ενώ διατέθηκε επιπλέον κονδύλι 320 εκατ.”

Σχετικά με την προαναγγελθείσα πρωτοβουλία, που αφορά την προστασία των συνταξιούχων από κατασχέσεις στους λογαριασμούς τους, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε:

«Είναι μία διαδικασία που προετοιμάζουμε, έχω δώσει εντολή στην ΗΔΙΚΑ και στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ σε συνεννόηση με το διατραπεζικό σύστημα πληρωμών ΔΙΑΣ, για να ρυθμιστεί αυτό το θέμα».

Εξήγησε μάλιστα ότι η ρύθμιση που προωθείται θα εξασφαλίζει «να μην υπάρχει κατάσχεση σε λογαριασμούς για συντάξεις, όταν δίνονται αυτές αναδρομικά αθροιστικά και να μην κόβεται το ποσό σαν να είναι μία, αλλά να κόβεται πολλαπλασιαστικά».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ