Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν συγγνώμη για τις τηλεοπτικές συχνότητες», λέει ο Παππάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ειλικρινή μεταμέλεια για τα ψέματα με τις τηλεοπτικές άδειες ζήτησε ο Παππάς
  • «Υπάρχουν όλοι οι όροι, ώστε το τίμημα να είναι υψηλό», διευκρινίζει

«Με την απόφαση του ΕΣΡ για τη χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών υπήρξε μια εκκωφαντική παραδοχή της θέσης ότι το φάσμα των συχνοτήτων είναι πεπερασμένο και δεν είναι απεριόριστο, όπως έλεγαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και άλλοι βουλευτές, που χοροπηδούσαν πάνω στα έδρανα της Βουλής».

Αυτό είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Realfm» σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να δείξουν «ειλικρινή μεταμέλεια» για τις «ανακρίβειες και τα ψέματα», που είπαν και να ζητήσουν «συγγνώμη».

Σε ερώτηση αν το συνολικό τίμημα για τις 7 τηλεοπτικές άδειες μπορεί να είναι στο ύψος αυτού που είχε επιτευχθεί με τον διαγωνισμό για τις 4 άδειες ο κ. Παππάς απάντησε: «Υπάρχει ένα δεδικασμένο. Κανείς δεν μπορεί να κάνει ότι δεν συνέβη αυτό. Ουδείς μπορεί να υποκριθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα της αγοράς να καταβάλει χρήματα».

Ο υπουργός είπε ότι «υπάρχουν όλοι οι όροι, ώστε το τίμημα να είναι υψηλό» και κάλεσε και τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν επί του ζητήματος.

Πρότεινε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών να διοχετευθούν σε πάρα πολύ συγκεκριμένες δράσεις κοινωνικών προτεραιοτήτων, όπως παιδικοί σταθμοί και νοσοκομεία.

Μετά την αύξηση του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου από 4 σε 7 εξέφρασε την εκτίμηση ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο πλέον να βρεθεί χώρος για άδειες θεματικού περιεχομένου.

Ο υπουργός σημείωσε ότι «ο ανηλεής πόλεμος εναντίον μας, εμού προσωπικά και της κυβέρνησης ξεκίνησε όταν είχαμε την επαναστατική ιδέα να εφαρμόσουμε τον νόμο. Θέλω να θυμίσω ότι διαγωνιστική διαδικασία για την αδειοδότηση προέβλεπαν όλοι οι νόμοι από τον νόμο Βενιζέλου ωστόσο δεν συνέβη ποτέ».

Μίλησε επίσης για στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης που έχει στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη ενώ αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας στις αγορές σημείωσε ότι αυτή δεν πρέπει να είναι βεβιασμένη.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ