Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ και τα φιλικά της Μέσα προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα σκανδάλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Προσανατολισμό χρηματοδοτικών εργαλείων σε παραγωγικές δραστηριότητες προαναγγέλλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
  • “Η ανάκαμψη έχει ήδη αρχίσει”

«Το δεύτερο εξάμηνο του 2017 θα είναι πολύ καλύτερο από το πρώτο, η Ελλάδα έχει μπει σε δυναμική φάση ανάπτυξης, η κυβέρνηση εργάζεται για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου και ο στόχος της δεν είναι μόνο η ανάκαμψη, αλλά να υπάρχουν και συγκεκριμένα αποτελέσματα για την καθημερινότητα των πολιτών».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αφοσιωθεί πλήρως και ολοκληρωτικά σε ένα πολιτικό σχέδιο, το οποίο έχει τρεις άξονες» σημείωσε εξηγώντας:

« Να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα με ασφάλεια στην επιστροφή της στις αγορές χρήματος.
Να τονώσουμε, να ενισχύσουμε, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις τη διαδικασία της ανάκαμψης, η οποία έχει ήδη εκκινήσει.

Να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις στήριξης για τα κοινωνικά εκείνα στρώματα, τα οποία έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες πιέσεις από την κρίση».

Επιπλέον, σημείωσε ότι θα υπάρξει προσανατολισμός των χρηματοδοτικών εργαλείων σε παραγωγικές δραστηριότητες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο παραγωγικό μοντέλο το οποίο -όπως σημείωσε- δεν θα στηρίζεται στους χαμηλούς μισθούς, αλλά στην ένταση του κεφαλαίου.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την κατάρτιση του αναπτυξιακού σχεδίου και γι αυτό τον λόγο θα πραγματοποιηθούν 13 περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια στα οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η αρχή θα γίνει με το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη.

«Γίνεται μια απεγνωσμένη προσπάθεια από τη ΝΔ να δημιουργήσει ένα κλίμα σκανδάλου για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί δεν θέλει να συζητήσουμε για την ελληνική οικονομία, διότι, πλέον, έχει καταρρεύσει το αφήγημα της περί ολικής καταστροφής. Και ο δεύτερος είναι ότι δεν θέλει να συζητήσουμε για τα πραγματικά ζητήματα διαφθοράς, τα οποία απασχολούν αυτή τη στιγμή εξεταστικές επιτροπές. Την εξεταστική επιτροπή, για παράδειγμα, η οποία “τρέχει” αυτή τη στιγμή. Δεν θέλει να συζητήσουμε για τη Novartis, για το Ερρίκος Ντυνάν, για τις προμήθειες στην Υγεία, όπως δεν ήθελε η ΝΔ να συζητήσουμε και για τη σοβαρότατη υπόθεση του κ. Παπαντωνίου και κατηγορούσε την ελληνική κυβέρνηση, όπως και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, ότι πρόκειται για ένα φιάσκο. Τι ακριβώς αποτελεί φιάσκο; Αποτελεί φιάσκο το ότι ο κ. Παπαντωνίου κατηγορείται αυτή τη στιγμή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για εμβάσματα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει;», κατέληξε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ