Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για το Κυπριακό ενημερώνει ο Κοτζιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ενημέρωση για τις συζητήσεις στην Ελβετία από τον υπ. Εξωτερικών
  • Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται  για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού

Τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής θα ενημερώσει αναλυτικά, στις 5 το απόγευμα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ο κ. Κοτζιάς συγκαλεί το ΕΣΕΠ τρεις μέρες μετά το ναυάγιο της πενταμερούς Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό που διεξήχθη στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας, στην οποία η Ελλάδα κατέβαλε κάθε προσπάθεια προκειμένου να συμβάλει με όλους τους δυνατούς τρόπους στην επίλύση του Κυπριακού.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα αναφερθεί στις προσπάθειες που κατέβαλε η ελληνική πλευρά επί ένα δεκαήμερο και προσέκρουσαν στην αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας.

Ο κ. Κοτζιάς θα αποσαφηνίσει επίσης ότι παρά τη μη επίτευξη του στόχου, η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται ανυποχώρητα με όλα τα μέσα που διαθέτει, για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, τον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει Ολομέλεια προκειμένου να ενημερώσει για το θέμα τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ