Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Συνάντηση Τσίπρα – Κυπριανού αύριο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου στις 18:30, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση στο Κυπριακό, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Κυπριανού θα αναχωρήσει για την Αθήνα, μετά την συνεδρίαση στην Λευκωσία του Εθνικού Συμβουλίου.

992a62b1fb6a31769b4cfe286d9a9a5c

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος , Γιώργος Λουκαΐδης, σε γραπτή δήλωση, αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ τονίζει την ανάγκη η ελληνοκυπριακή πλευρά να επιδιώξει την διατήρηση του κεκτημένου των διαπραγματεύσεων, που διαρκούν σχεδόν 10 χρόνια τώρα.

Επίσης, σημειώνει ότι «είναι αποφασιστικής σημασίας τα Ηνωμένα Έθνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχουν την ίδια εκδοχή με τον πρόεδρο Αναστασιάδη για τους λόγους κατάρρευσης της διαδικασίας στην Ελβετία».

Το αντίθετο, όπως ήδη διαφαίνεται να συμβαίνει, τονίζει ο κ. Λουκαΐδης, «θα έχει αρνητικότατες παρενέργειες, πέραν των όσων διαλαμβάνει η συνέχιση της κατοχής».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ διερωτάται «πώς είναι δυνατόν, με βάση την εκδοχή του προέδρου Αναστασιάδη, η Τουρκία να βρισκόταν σε ευθεία και απόλυτη σύγκρουση με το πλαίσιο Γκουτέρες, αλλά ο τελευταίος, την επόμενη μέρα να χαιρέτησε την ισχυρή δέσμευση της Τουρκίας στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ