Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Μήνυμα Παππά σε ΣΚΑΪ και Star: Να ετοιμάζουν «business plan» για προσλήψεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • “Βολές” Παππά στη βουλή για την υπόθεση του Noor1
  • Δεν ενδιαφέρεστε για τον μαγκίτη που οργάνωσε τη μεταφορά λέει στην αντιπολίτευση
  • Σύγκρουση Παππά – Λοβέρδου με «φόντο» την απόφαση του ΕΣΡ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών
  • Τι είπε για ΣΚΑΪ και Star που προχωρούν σε απολύσεις

«Η απόφαση του ΕΣΡ για τις επτά τηλεοπτικές άδειες γκρεμίζει τη γραμμή άμυνας που είχαν φτιάξει τα κόμματα της αντιπολίτευσης όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν έλεγαν ότι ο αριθμός των αδειών θα πρέπει να είναι απεριόριστος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παππάς στη Βουλή, καλώντας παράλληλα τους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και Star να «προσαρμοστούν στην πραγματικότητα» και να προετοιμάσουν σχέδιο για προσλήψεις, καθώς ο νόμος που επιβάλλει 400 εργαζόμενους ανά σταθμό, θα εφαρμοστεί.

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς εξαπέλυσε τα «πυρά» του κατά της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία για την υπόθεση Γιαννουσάκη-«Noor One».

«Πολύ λυπάμαι που θα το πω, αλλά στην υπόθεση του πλοίου με τα ναρκωτικά, φαίνεται να μην ενδιαφέρεστε να διαπιστώσει η Πολιτεία ποιος ήταν αυτός ο μαγκίτης που οργάνωσε αυτή τη μεταφορά! Και έχετε άλλα ενδιαφέροντα! Και αυτό μας λυπεί, πραγματικά. Διότι το μείζον είναι να εξακριβωθεί ποιος θεώρησε ότι μπορεί να μεταφέρει 2 τόνους ηρωίνης και να τους φέρει στην Ελλάδα. Αυτό είναι το μείζον», είπε ο Νίκος Παππάς.

10a74de2534650a70ebab8ba72d4185a 1Είχε προηγηθεί σφοδρή επίθεση από τον Βασίλη Κεγκέρογλου, με αφορμή απάντηση του υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού στην Ολομέλεια, για την εμπλοκή του λιμενικού ανακριτικού υπαλλήλου Παναγιώτη Χριστοφορίδη στην υπόθεση με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Η απόφαση του ΕΣΡ

Τη θέση ότι η απόφαση του ΕΣΡ για τις επτά τηλεοπτικές άδειες γκρεμίζει τη γραμμή άμυνας που είχαν φτιάξει τα κόμματα της αντιπολίτευσης όλο το προηγούμενο διάστημα, όταν έλεγαν ότι ο αριθμός των αδειών θα πρέπει να είναι απεριόριστος, διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

1981cac9ade20b492b22109f4e0c3312Ο κ. Παππάς, ο οποίος άκουσε τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, να τον κατηγορεί ότι οργανώνει την αναρχία του τηλεοπτικού τοπίου, απάντησε πως όποιος βγει να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που δεν θέλει την αδειοδότηση των καναλιών, θα γελάσει το πανελλήνιο. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στα κανάλια, ιδίως σε STAR και Σκάϊ που προχωρούν σε απολύσεις, να ετοιμάζουν προσλήψεις, γιατί ο νόμος που επιβάλλει 400 εργαζόμενους ανά σταθμό, θα εφαρμοστεί.

«Το ΕΣΡ σάς άφησε με τεχνητό οφ σάιτ, μπροστά από τη γραμμή άμυνας», είπε ο κ. Παππάς, θυμίζοντας ότι η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης ήταν ότι οι τηλεοπτικές άδειες πρέπει να είναι απεριόριστες. Ανέγνωσε, δε, στην Ολομέλεια δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Μάρτιο του 2016, όταν «καλούσε την κυβέρνηση να δώσει απεριόριστο αριθμό αδειών, διότι μόνο έτσι είναι δυνατό να θωρακιστεί η ελευθερία του λόγου, των Μέσων και της δημοκρατίας». «Άρα, το ΕΣΡ που περιορίζει τον αριθμό των αδειών καταστρατηγεί την ελευθερία του λόγου!», σχολίασε σκωπτικά ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έλεγε πως πρέπει να δοθούν τέσσερις άδειες γενικού περιεχομένου, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα του φάσματος και για θεματικούς σταθμούς.

Ο κ. Παππάς προέτρεψε την αντιπολίτευση να συμβουλευτεί και τους ειδικούς της ΕΕΤΤ διότι «ο αριθμός επτά αφήνει πάρα πολύ λίγα περιθώρια για θεματικές άδειες».

e3956b2ed4073c573bd812f21d1f531cΟ υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επισήμανε ότι και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, δήλωνε πως «οι ψηφιακές πλατφόρμες ανατρέπουν τους έως τώρα περιορισμούς στον αριθμό των χορηγούμενων αδειών». Ταυτόχρονα, επικαλέστηκε παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου του κ. Λοβέρδου, ότι η ψηφιακή τεχνολογία επιτρέπει απεριόριστο αριθμό αδειών. «Αυτές τις κατηγορίες, λοιπόν, που εκτοξεύετε εναντίον μας για Βενεζουέλες θα τις πείτε και στο ΕΣΡ; Για να καταλάβω. Διότι περιόρισε τον αριθμό των αδειών το ΕΣΡ. Τις ανοησίες περί απεριορίστου αριθμού και δυνατοτήτων, δεν τις επανέλαβε κανείς. Διότι κάθισαν οι άνθρωποι, συζήτησαν με την ΕΕΤΤ και κατέληξαν σε αυτόν τον αριθμό. Τι να κάνουμε τώρα; Να μειώσουμε, μήπως, τις απαιτήσεις του νόμου για τον αριθμό των εργαζομένων; Δεν φαντάζομαι ότι ζητάτε κάτι τέτοιο. Να κοιτάξουμε να κλέψουμε κάποιον πολυπλέκτη από την ΕΡΤ; Ελπίζω να μην επιμένετε και εκ παραδρομής να το είπατε. Ή μήπως να λάβουμε τα μέτρα μας για να μην υπάρξει τίμημα; Τίποτα από αυτά», είπε για τη στάση της αντιπολίτευσης απέναντι στην απόφαση του ΕΣΡ σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.

502e112dba216a4a2094b852231b9053Αναφερόμενος στη διάταξη που ψήφισε πριν από λίγες ημέρες η Βουλή, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε πως δεν υπάρχει απόφαση του ΕΣΡ η οποία να κρίνει αντισυνταγματική τη ρύθμιση που ψηφίστηκε και αφορά τον τύπο της ευκρίνειας.

«Δεν υπάρχει γνωμοδότηση. Υπάρχει ένα ερώτημα και μία εμπιστευτική επιστολή, την οποία θα σας καλέσω στο γραφείο μου να τη δείτε με τα μάτια σας και θα σας παρακαλούσα και σε συνεννόηση με το ΕΣΡ το αίτημα για την εμπιστευτικότητα να το τηρήσουμε. Υπήρξε αυτή η επιστολή που σχετιζόταν με το ζήτημα της ευκρίνειας. Το συγκεκριμένο ζήτημα έπρεπε να το λύσουμε διότι διατυπωνόταν στον προηγούμενο νόμο και αν δεν το κάναμε αυτό, δηλαδή, αν δεν προβλέπαμε μέχρι το 2021 τα κανάλια να έχουν και υψηλή και τυπική ευκρίνεια, θα ήταν πρόβλημα. Είναι επαναστατική αλλαγή; Είναι καμία πονηριά δικιά μας για να περιοριστεί το φάσμα;», είπε ο υπουργός.

a9e7f39a7f905627de49c380d7ad3c04Ο κ. Λοβέρδος επέμεινε ότι η κυβέρνηση παραγνωρίζει τις αποφάσεις των ανεξάρτητων Αρχών, ότι επιτίθεται κατά δικαστικών αποφάσεων, αλλά και ότι εφαρμόζει πολιτική Μαδούρο, στήνει δίκες, λέει ωμά ψέματα για την οικονομία, το χρέος, τα πλεονάσματα, και στήνει κατηγορίες εναντίον πολιτικών αντιπάλων. Ταυτόχρονα, κατηγόρησε προσωπικά τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής ότι φτιάχνει νόμους που ο ένας μετά τον άλλον πάνε στο καλάθι των αχρήστων, για να εκτιμήσει ότι ο κ. Παππάς, με τον τρόπο που νομοθετεί, δίνει το δικαίωμα σε οποιονδήποτε θέλει να του ακυρώσει τον νόμο. «Αυτό το έχετε στήσει. Εγώ δεν μπορώ να δεχθώ ότι είστε αδαής. Είστε δύο χρόνια υπουργός. Εγώ λέω ότι έχετε σκοπιμότητα. Μετά από 2,5 χρόνια οργανώνετε την ακυρότητα του νόμου που φέρατε εδώ. Τα κάνετε επίτηδες αυτά. Είστε τελειωμένοι. Ζούμε το τέλος σας! Και είστε επικίνδυνοι αυτές τις τελευταίες ημέρες. Οργανώνετε την αναρχία στο τηλεοπτικό τοπίο, την έχετε στήσει», υπογράμμισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Η φαντασία στην εξουσία»

f89227462ffe3e6593e30686a44701a5«Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε και μετά ένα κρεσέντο από τον κ. Λοβέρδο σαν αυτά που έκανε όταν ψηφίζαμε τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. «Είπαμε, η φαντασία στην εξουσία, αλλά εδώ σπάμε κάθε ρεκόρ! Κατηγορήθηκε ο ομιλών ότι υπονομεύει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Παρακαλώ πολιτευθείτε με αυτό το επιχείρημα! Βγείτε και πείτε ότι αυτός ο υπουργός και αυτή η κυβέρνηση δεν επιθυμούν να ολοκληρωθεί η αδειοδότηση! Θα προκαλέσετε άφθονο γέλιο!», πρόσθεσε ο κ. Παππάς και επανήλθε στο ερώτημα προς ΝΔ και Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Τελικά, θα ζητήσετε συγγνώμη περί απεριορίστου αριθμού; Ήρθε το ΕΣΡ και είπε επτά άδειες. Τι θα πείτε τώρα; Πού πήγε το επιχείρημα για τα απεριόριστα;».

Οι εργαζόμενοι

Ο υπουργός έσπευσε, παράλληλα, να επισημάνει τις πρόνοιες του νόμου που επιβάλλουν οι εργαζόμενοι ανά σταθμό να είναι 400. «Όταν ολοκληρωθεί, λοιπόν, αυτή η διαδικασία οι εργαζόμενοι στα κανάλια θα πρέπει να είναι 2.800. Πολύ περισσότεροι από όσοι είναι τώρα. Και θέλω να στείλω και μήνυμα σε αυτούς που κατά τη διάρκεια της αδειοδότησης χρησιμοποίησαν τους εργαζόμενους ως ασπίδα, λέγοντάς τους ένα κάρο ψέματα. Έχουν αρχίσει τώρα τις απολύσεις και στον STAR και στον Σκάι. Να προσαρμοστούν, λοιπόν, στην πραγματικότητα και να ετοιμάζουν business plan για να προσλάβουν και να μην ποντάρουν στη δική σας βοήθεια», τόνισε ο κ. Παππάς.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ