Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Ν.Παππάς: Καταρρέει το επιχείρημα ότι ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν αντισυνταγματικός (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απόψε τελειώνει με εκκωφαντικό τρόπο η συζήτηση που είχε ανοίξει η αντιπολίτευση που ήθελε τις άδειες να είναι απεριόριστες. Όλοι θυμόμαστε την σχετική επιχειρηματολογία της ΝΔ τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν.Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

Καταρρέει επίσης το επιχείρημα ότι ο νόμος ήταν αντισυνταγματικός, ανέφερε.

Ανακοίνωσε ότι αύριο θα υπογράψει την υπουργική απόφαση για 7 κανάλια γενικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας και υπογράμμισε ότι θα πρέπει το ΕΣΡ να διασφαλίσει το υψηλό τίμημα για τις άδειες καθώς υπάρχει ένα δεδικασμένο υψηλού τιμήματος που πρέπει να διασφαλισθεί.

Δυστυχώς περάσανε επτά μήνες για να έχουμε τον σημερινό αριθμό από το ΕΣΡ, σημείωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, λέγοντας ότι ελπίζει από εδώ και πέρα να προχωρήσει γρήγορα η διαγωνιστική διαδικασία και να διασφαλιστεί το υψηλό τίμημα για τις άδειες. Επόμενο βήμα η υπουργική απόφαση και στη συνέχεια, πρόσθεσε ο Ν. Παππάς, το ερώτημα προς το ΕΣΡ για την τιμή εκκίνησης. Αναφερόμενος στον περυσινό διαγωνισμό, δήλωσε ότι το υπουργείο είχε βασιστεί σε μελέτες ειδικών για τη διεξαγωγή του, προσθέτοντας ότι το δεδικασμένο του υψηλού τιμήματος πρέπει να διασφαλιστεί.

Μετά την απόφαση του ΕΣΡ που μιλά για 7 κανάλια γενικού περιεχομένου κατά τα φαινόμενα εξαντλείται το φάσμα και η απόφαση του ΕΣΡ καθιστά πολύ δύσκολη τη δημοπράτηση αδειών για πανελλαδικής εμβέλειας θεματικούς σταθμούς, ανέφερε ο κ Παππάς.

Σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στο τηλεοπτικό τοπίο και τις πιθανές νέες συνεργασίες στα κανάλια, ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι όσα προβλέπει ο νόμος για αριθμό εργαζομένων κλπ θα τηρηθούν στο ακέραιο, χαρακτηρίζοντας ως θετικό τον αριθμό των επτά καναλιών με 400 εργαζομένους το καθένα. Οι επιχειρηματίες να μην σκέπτονται απολύσεις σχολίασε, αλλά να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, τόνισε.

Τέλος, σχολιάζοντας την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική για το ΝΟΟR 1, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ το χαρακτήρισε ως μία ατελέσφορη προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία εντάσσεται στο κεντρικό της αφήγημα ότι η χώρα καταρρέει, καθώς αυτό που φοβάται η ΝΔ, είναι ότι η χώρα, με μία προοδευτική, αριστερή διακυβέρνηση βγαίνει από την κρίση, τόνισε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ