Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Στην εισαγγελέα Διαφθοράς το ζεύγος Παπαντωνίου για τη βίλα στη Σύρο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Εξηγήσεις για το αδίκημα της ηθική αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση
  • Σύμφωνα με εισαγγελικούς λειτουργούς, δεν δικαιούντο να λάβουν πιστοποιητικά φορολογικής ενημερότητας, καθώς δεν είχαν ρυθμίσει οφειλές τους
  • Στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης και οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς που εξέδωσαν τα επίμαχα πιστοποιητικά

Αυτοπροσώπως έδωσαν εξηγήσεις στην εισαγγελέα Διαφθοράς, ο πρώην υπουργός Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, που κλήθηκαν σε ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση.

Το υπό διερεύνηση αδίκημα αφορά τις δύο φορολογικές ενημερότητες που πήρε πριν περίπου ένα χρόνο από την ΔΟΥ Κηφισιάς το ζευγάρι, προκειμένου να πουλήσει πολυτελές σπίτι που είχε κατασκευάσει στη Σύρο.

Το οικόπεδο φαίνεται να είχε αγοραστεί από τη σύζυγο του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, πριν περίπου δεκαπέντε χρόνια. Η τιμή που εμφανίζεται, σε δημοσιεύματα, να πουλήθηκε πριν ένα χρόνο το ακίνητο, είναι περίπου 1 με 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι δύο κληθέντες ως ύποπτοι για την διάπραξη του κακουργήματος, εμφανίστηκαν ενώπιον της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη και της παρέδωσαν πολυσέλιδα υπομνήματα με τους ισχυρισμούς που διατυπώνουν έναντι της έρευνας.

Ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου, κατά την εκτίμηση των εισαγγελικών λειτουργών, δεν δικαιούντο να λάβουν πιστοποιητικά φορολογικής ενημερότητας, αφού υπήρχαν φορολογικές οφειλές τους οι οποίες δεν είχαν ρυθμιστεί.

Να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο της έρευνας έχουν κληθεί ως ύποπτοι για το αδίκημα της κακουργηματικής ψευδούς βεβαίωσης οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς, που εξέδωσαν τα επίμαχα πιστοποιητικά στους δύο συζύγους.

Η έρευνα, σε ό,τι αφορά στο σκέλος των επίμαχων πιστοποιητικών μετά τις κλήσεις σε ανωμοτί κατάθεση των εμπλεκομένων, ολοκληρώνεται και πλέον, αφού η εισαγγελέας μελετήσει τα υπομνήματα με τις θέσεις των υπόπτων, θα αποφανθεί, πιθανότατα μέσα στην εβδομάδα που έρχεται, για την περαιτέρω πορεία της υπόθεσης.

Η επίμαχη αγοραπωλησία ωστόσο, ερευνάται από τους εισαγγελείς Διαφθοράς και ως προς το σκέλος ελέγχου της νομιμότητάς της, ώστε να εντοπιστεί αν προκύπτει ενδεχόμενο η μεταβίβαση της Σύρου να είναι εικονική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ