Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Σβίγκου: Οι εξεταστικές επιτροπές δεν είναι επικοινωνιακά εργαλεία αντιπερισπασμού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Οι Εξεταστικές Επιτροπές δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία εξυπηρέτησης επικοινωνιακών στόχων. Χθες εισήχθη στην Ολομέλεια το πόρισμα για τον κ. Παπαντωνίου, με απουσία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Γεννηματά. Η σημερινή πρόταση της ΝΔ για Εξεταστική έρχεται να λειτουργήσει ως ένα επικοινωνιακό εργαλείο αντιπερισπασμού», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.

056076aa1584c7027d746443a075cb85 1Αναφερόμενη στην υπόθεση του Noor 1, η κ. Σβίγκου σημείωσε πως «αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως και η Δικαιοσύνη απερίσπαστη να ασκήσει το έργο της. Από την πρώτη στιγμή έχουμε τονίσει ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ερευνήσει απερίσπαστα την υπόθεση αυτή, και την εμπιστευόμαστε στο να το κάνει. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι υπάρχουν προφανείς λόγοι για το γιατί η ΝΔ επιλέγει σήμερα να ανάγει ως πρωτεύων ζήτημα αυτό το θέμα».

9f4df3c5ce0d45fb090aea947c892950Απαντώντας, ειδικότερα, για το θέμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, υποστήριξε ότι «ο κ. Καμμένος υπέδειξε στον Μ. Γιαννουσάκη ότι για μία τόσο σημαντική υπόθεση πρέπει να πάει στη Δικαιοσύνη. Αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, το να υποδείξεις σε κάποιον να πάει στη Δικαιοσύνη για να καταθέσει αυτά που έχει να καταθέσει. Αν το σημαντικό είναι να έχει χυθεί άπλετο φως και η Δικαιοσύνη να ασκήσει το έργο της, τότε αυτό που έκανε ο κ. Καμμένος, που υπέδειξε στον κρατούμενο να πάει στη Δικαιοσύνη, δεν είναι κάτι που ξεφεύγει από τα όρια της νομιμότητας και αυτό που θεωρούμε σωστό», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

6f1912abbf1b8560d3bfdcfd3167587fΚληθείσα να σχολιάσει τα περί παράλληλου νομίσματος, η κ. Σβίγκου είπε ότι αυτά τα θέματα έχουν απαντηθεί στη Βουλή από τις 31 Ιουλίου του 2015, όταν είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση η κ. Γεννηματά στον πρωθυπουργό. «Αυτή η συζήτηση έχει εξαντληθεί και ο μόνος λόγος που την επαναφέρει δύο χρόνια μετά η ΝΔ έχει να κάνει με το ότι προσπαθεί, ελλείψει δικού της αφηγήματος αυτήν τη στιγμή για την οικονομία, να ανατρέξει το παρελθόν και να ξαναγράψει την ιστορία», επισήμανε και πρόσθεσε: «Αυτό που κόστισε για τη χώρα δεν ήταν η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες δεν διαπραγματεύονταν με τους δανειστές, οι κυβερνήσεις, οι οποίες φόρτωναν δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα, οι κυβερνήσεις, οι οποίες φόρτωναν τον ελληνικό λαό με χρέη από τις μίζες των εξοπλιστικών. Αυτά είναι που φόρτωσαν την ελληνική οικονομία».

c1f5051c4472fc189d541ab439c80346 1Αναφερόμενη, τέλος, στη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι αυτή η συμφωνία δίνει έναν σαφή οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση. «Αυτήν τη στιγμή, τα πολιτικά κόμματα καλούνται να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον αυτής της χώρας, για το πώς θα μπορέσει η οικονομία να σταθεροποιηθεί, για το τι ανάπτυξη θέλουμε, πώς αυτή θα είναι δίκαιη και βιώσιμη, πώς οι εργαζόμενοι θα ωφεληθούν από την ανάκαμψη της οικονομίας, πώς θα υπάρξουν προστατευτικοί μηχανισμοί για τους εργαζόμενους. Νομίζω ότι αυτά είναι τα οποία πρέπει να τεθούν στον δημόσιο διάλογο και, δυστυχώς, η συζήτηση που έγινε στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών δεν μας φώτισε σ’ αυτό το επίπεδο», κατέληξε η κ. Σβίγκου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ