Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

«Το φθινόπωρο η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Μάχη σε δύο μέτωπα για τους συμβασιούχους, λέει ο Σκουρλέτης
  • Αναζητείται λύση συμβατή με το Σύνταγμα και θα πρέπει να πειστούν οι Θεσμοί

Το φθινόπωρο θα παρουσιαστεί η νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους γνωστοποίησε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει μάχη σε δύο μέτωπα για την επίλυση του προβλήματος καθώς η ρύθμιση θα πρέπει να είναι συμβατή με το Σύνταγμα και τις ευρωπαϊκές Οδηγίες αλλά και για να πείσει τους Θεσμούς ότι δεν αποτελούν νέες προσλήψεις όσοι εργάζονται για πολλά χρόνια στις ίδιες θέσεις.

Ο υπουργός κατηγόρησε ευθέως τη ΝΔ ότι έχει συγκροτήσει μια «ιδιότυπη ιερή συμμαχία», έχει θορυβήσει τους δανειστές και τα ΜΜΕ με σκοπό να υπονομεύσει την κυβέρνηση.

Και όλα αυτά, όπως είπε ο υπουργός, αν αναλογιστεί κανείς ότι άνθρωποι που εργάζονται 10 ή 12 ή 8 χρόνια στις ίδιες θέσεις χαρακτηρίζονται από τη ΝΔ και ΜΜΕ «κομματικός στρατός».

«Θεωρώ απολύτως δίκαιο το αίτημα αυτών των ανθρώπων οι οποίοι διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους. Δεν γίνεται αυτοί οι άνθρωποι που μπορεί να εργάζονται και 15 χρόνια, αδιαλείπτως στις ίδιες θέσεις εργασίας, με διαρκώς ανανεούμενες συμβάσεις, να είναι σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας», συμπλήρωσε ο υπουργός.

«Έχουμε δεσμευτεί, ως υπουργείο, και κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση που θα είναι και συμβατή με το Σύνταγμα και με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες», κατέληξε ενώ κάλεσε και την αυτοδιοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Το μέλλον των συμβασιούχων συζητήθηκε με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ