Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

«Λίγη αιδώς κύριε Βενιζέλο…», απαντούν οι ΑΝΕΛ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Ο κ. Βενιζέλος δυστυχώς έχει άκρως επιλεκτική μνήμη, αλλά και μπόλικο θράσος. Κάνει πως ξεχνά τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα με τις μίζες τα χρόνια που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, όπως δήθεν δεν θυμάται τον ευτελισμό που υπέστησαν οι θεσμοί την αλήστου μνήμης περίοδο που συγκυβερνούσε με τον κ. Σαμαρά» αναφέρει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε απάντησή της «στις φαιδρές αναφορές Βενιζέλου περί “ελληνικού Watergate”».

«Οι έλληνες πολίτες γνωρίζουν πάντως πολύ καλά ότι στον κ. Βενιζέλο οφείλεται η εκτρωματική συνταγματική διάταξη και ο περιβόητος νόμος «περί ευθύνης υπουργών» με στόχο την παραγραφή των αδικημάτων και τη θεσμοθέτηση της ατιμωρησίας και της απαλλαγής όσων ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα με μίζες και λεηλάτησαν τον τόπο. Λίγη αιδώς κύριε Βενιζέλο…», καταλήγει στην απάντησή της η κ. Παπαδοπούλου.

«Ελληνικό Watergate οι συνομιλίες Καμμένου με ισοβίτη»

801f163647ebf0f043ad86695be75dda

Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε χαρακτηρίζει ως ελληνικό Watergate τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον καταδικασθέντα ισοβίτη της υπόθεσης Noor 1.

«Υπάρχει μία κοινωνία, η οποία βιώνει καθημερινά εκβιασμούς, απειλές, διάχυτη βία, οργανωμένο έγκλημα, ανασφάλεια και κυρίως έναν ευτελισμό των θεσμών, με κορυφαίο παράδειγμα τη δικαιοσύνη, με χαρακτηριστικότερο ίσως δείγμα την υπόθεση αυτή των συνομιλιών ενός κορυφαίου υπουργού και πολιτικού εταίρου της κυβέρνησης με έναν κατάδικο, προκειμένου να κατασκευαστούν μαρτυρικές καταθέσεις, ανεξαρτήτως από την ουσία της υπόθεσης.

Αυτό που γίνεται είναι ένα ελληνικό Watergate, το οποίο δεν αντιμετωπίζεται ως τέτοιο, λόγω της αλλοίωσης των ανακλαστικών της κοινωνίας, δηλαδή λόγω του μιθριδατισμού, λόγω της στάγδην δηλητηρίασης της κοινωνίας με το δηλητήριο της υπερανεκτικότητας απέναντι σε φαινόμενα, τα οποία μέχρι το 2015 θα είχαν προκαλέσει πολιτική έκρηξη», τόνισε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στην Athens Voice.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ