Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Με ελληνοαμερικανούς φοιτητές συναντήθηκε ο Μητσοτάκης (εικόνες)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Την ιδιαίτερη σημασία που δίνει στην ομογένεια, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντησή του με ελληνοαμερικανούς φοιτητές.

a1cba0f7228cde2be7d56d0ea451c8e0Πρόκειται για 10 φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «College Student Foreign Policy Study trip» του Ιδρύματος American Hellenic Institute, το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και περιλαμβάνει επισκέψεις σε Ελλάδα και Κύπρο, ελληνοαμερικανών φοιτητών που επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας, οικονομίας, παιδείας, αλλά και ευρύτερα κοινωνικά θέματα.

Ο κ. Μητσοτάκης, καλωσορίζοντάς τους, τόνισε την αρμονική σχέση μεταξύ των δύο χωρών και επισήμανε την κρισιμότητα του ρόλου τους στην κατανόηση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, από τους συμπατριώτες τους στις ΗΠΑ. Ανέδειξε τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας, ως πυλώνα σταθερότητας και ανάπτυξης σε ένα ταραχώδες περιβάλλον. Πρόσθεσε, ότι στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ιδίως ως προς την Τουρκία και το Κυπριακό, το μέτωπο της ελληνικής πλευράς είναι ενιαίο.

c6cf8afa6c46b5b1061e2065e9642dceΤόνισε επίσης, ότι θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό του Κράτους «για να πάμε παρακάτω». Εξήγησε, ότι η αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επικεντρωθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να αποκτήσουμε σύγχρονο Κράτος και να γίνουμε ένας ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις. Αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη για ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών.

Μιλώντας με ιδιαίτερα προσωπικό τόνο στους φοιτητές, τους προέτρεψε να μελετούν την Ελλάδα με το εθνικό πρίσμα και όχι με τις κομματικές αποχρώσεις. Στόχος είναι να τα πάει καλά η πατρίδα και να προοδεύσουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

b5acc2cc413b76de57b2939c24a825ccΑνέπτυξε επίσης, την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να δοθεί με νόμο η δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού -που έχουν δικαίωμα ψήφου στη χώρα μας- να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές από τον τόπο της διαμονής τους.

Τέλος, προέτρεψε να αναλύσουν και να αποτιμήσουν το κοινωνικό αντίκτυπο της κρίσης των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα.

75fc4e1aa070587c581643cf7f0f3e8cΣύμφωνα με πηγές της ΝΔ, οι φοιτητές έκαναν ερωτήσεις, κυρίως για τα εθνικά ζητήματα, έχοντας ήδη επισκεφθεί τη Σούδα. Ήθελαν περισσότερες λεπτομέρειες για την αυξημένη δραστηριότητα των Τούρκων στο Αιγαίο, καθώς και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ήθελαν επίσης να μάθουν περισσότερα για το πώς οργανώνεται η Νέα Δημοκρατία και ποιες πρωτοβουλίες έχουν ληφθεί για να συντονιστεί το κόμμα με τις σύγχρονες εξελίξεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους ανέλυσε τις πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό των κομματικών δομών, αλλά και την οικονομική εξυγίανση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και την διαρκή ανανέωση με αξιοποίηση νέων στελεχών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ