Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Καμμένος σε ΝΔ: Καταθέστε πρόταση μομφής ή αίτημα για προανακριτική επιτροπή (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις επικρίσεις και καταγγελίες που δέχεται για αντιθεσμική παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης και τη συνομιλία του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη Βουλή.

«Η ΝΔ συμπράττει με την πολιτική των νταβατζήδων της ενημέρωσης» ανέφερε ο κ. Καμμένος και υπογράμμισε πως από τα ΜΜΕ που ελέγχει ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, στοχοποιείται ο ίδιος και η οικογένειά του και δέχονται απειλές ότι θα ζήσουν τον εφιάλτη, για να προειδοποιήσει πως ό,τι τους συμβεί θα είναι αυτουργός ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Καταθέστε πρόταση μομφής ή αίτημα για προανακριτική επιτροπή, αν έχετε τα άντερα» προκάλεσε την Ν.Δ. ο κ. Καμμένος με αφορμή τις αναφορές Μητσοτάκη στις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

«Σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέφερε το θέμα του διαλόγου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Αφού η αντιπολίτευση σηκώνει τη σημαία της κάθαρσης για την πιο βρώμικη υπόθεση ναρκωτικών που υπήρξε ποτέ στη χώρα, αφού ασχολείται με αστειότητες που γράφουν ΜΜΕ που κατέχει εμπλεκόμενος στην υπόθεση, αφού υιοθετούν πρακτικές εκφοβισμού του ανακριτή και της εισαγγελέως προκειμένου να μην προβούν στη συνέχιση της έρευνας, τότε θα σας πω ακριβώς τον διάλογο που είχα, τα 21 λεπτά, και θα σας πω και το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης με τον ισοβίτη» είπε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε ότι «αφού ειδοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ότι θέλει να μιλήσει, μίλησε μαζί του, και ο Γιαννουσάκης στα τηλεφωνήματα, στα 21 αυτά λεπτά, επιβεβαίωσε και επανέλαβε τις 4 σελίδες της εξέτασης του ως μάρτυρας», εξέταση στην οποία ο κ. Γιαννουσάκης ανέφερε στις 23 Ιουλίου 2015, στον ανακριτικό υπάλληλο την εμπλοκή του Ευάγγελου Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor One.

«Καθίστε και διαβάστε. Τα καταθέτω στη Βουλή. Κατά λέξη ο ισοβίτης επαναλαμβάνει και αποδεικνύει την εμπλοκή του συγκεκριμένου επιχειρηματία σε λαθρεμπόριο πετρελαίου, τον κατηγορεί για εμπλοκή και γνώση της υπόθεσης του Noor One» είπε ο κ. Καμμένος και ανέγνωσε αποσπάσματα από την κατάθεση εκείνη του ισοβίτη, σύμφωνα με την οποία ο Ε. Μαρινάκης γνώριζε τη μετοχική εμπλοκή του Κοτσώνη στο Noor One, και ότι ο Μαρινάκης είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πορεία των δραστηριοτήτων του πλοίου, καθ΄ όλη τη διάρκεια από την αγορά του έως το χρόνο σύλληψής του.

f848c5454aeef3df6dc1f67a13e436bc

«Εγώ υποχρέωσα τον Γιαννουσάκη, τον Ιούλιο του 2015, να τα πει αυτά; Εγώ πήγα και του πρόσφερα ανταλλάγματα από την κυβέρνηση για να τα πει αυτά; Ή τον Ιούλιο του 2015 υπήρχε θέμα αγοράς του ΔΟΛ, από τον Μαρινάκη είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε πως το επιχείρημα της ΝΔ ότι παρενέβη εκ μέρους της κυβέρνησης, προκειμένου να επηρεάσει την αγορά του ΔΟΛ, καταρρέει, διότι αυτές οι καταθέσεις είναι από τον Ιούλιο του 2015.

«Αυτές τις καταθέσεις μού επανέλαβε ο ισοβίτης, προκειμένου να ζητήσω διά του υπουργού Δικαιοσύνης, ως υποχρεούμαι, την παρέμβαση της δικαιοσύνης», είπε ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε, πως μετά τη διαβεβαίωση που έδωσε στον ισοβίτη και την επίσκεψη της εισαγγελέως- για την οποία τόνισε ότι δεν την γνωρίζει, ούτε και την έχει δει ποτέ στη ζωή του, ούτε έχει μιλήσει ποτέ μαζί της- το αποτέλεσμα ήταν να δώσει στη δικαιοσύνη ο ισοβίτης, στοιχεία του τραπεζικού του λογαριασμού στα Εμιράτα και όλες τις κινήσεις του εν λόγω λογαριασμού, στις δικαστικές αρχές.

Από τα έγγραφα δε αυτά, μαζί με τις καταθέσεις του Γιαννουσάκη, αποδεικνύεται, είπε ο κ. Καμμένος, ότι «ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τρία χρόνια δεν είχε δηλώσει στις αρμόδιες αρχές ότι είχε συνεργαστεί με τον ισοβίτη και του είχε στείλει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια». Προκύπτει επίσης, είπε ο κ. Καμμένος, ότι ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης που φαίνεται να είναι και μέλος του ΔΣ και γραμματέας της Capital στη Ν. Υόρκη, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, και αυτός έβαζε χρήματα στον ισοβίτη από off shore εταιρεία, χωρίς να μπορεί να τα δικαιολογήσει.

d968a18370429ceee4e7fb0268ec50bf

Προκύπτει, επίσης, είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ότι ο γενικός διευθυντής του Βαγγέλη Μαρινάκη στην εταιρεία Capital, ο Νίκος Συντυχάκης, συνελήφθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γιατί έφερε παράνομα και αδήλωτα στη χώρα 622.000 μετρητά. Σημείωσε ότι, ο δε ισοβίτης, σε παλαιότερη κατάθεσή του, δήλωνε ότι τα μετρητά αυτά έρχονταν στη χώρα από λαθρεμπόριο πετρελαίου στα Εμιράτα, σε συνεργασία του Βαγγέλη Μαρινάκη και του ισοβίτη, με τον Αιμίλιο Κοτσώνη και τον Νίκο Συντυχάκη, «ξέπλυμα δηλαδή μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες στα Εμιράτα».

Τρία χρόνια από τη σύλληψη του ναρκοπλοίου, με την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών και ηρωίνης, από τους ήρωες του Λιμενικού Σώματος έρχονται στην επιφάνεια στοιχεία τα οποία θα πρέπει να ερευνηθούν. Και εμφανίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, εδώ στη Βουλή, να προστατεύει κάποιον για τον οποίο κατατίθενται στοιχεία. Είναι πρωτοφανές» είπε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε ότι «είναι φυσικό η ΝΔ να προστατεύει τον επιχειρηματία, διότι μέσα στη ΝΔ υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από τον κ. Μαρινάκη».

«Ο κ. Βορίδης είναι δικηγόρος του, πληρώνεται από αυτόν επισήμως. Ο κ. Παπαδόπουλος, ο άνδρας της Αλεξίας Μπακογιάννη, εργάζεται και πληρώνεται από τον κ. Μαρινάκη. Είναι πιστόλι του. Τα παίρνει στα ίσια. Κάποιοι άλλοι λαδώνονται οικογενειακώς στο Εκάλη Club και στο ΝΑΜΜΟS και τυγχάνουν της υποστήριξης από τα ΜΜΕ. Αλλά λόγω αυτής της στήριξης θα φτάσουμε στο σημείο, στη Βουλή των Ελλήνων, να υποστηρίζουμε κάποιον που πιθανώς, μπορεί να αποδειχθεί, μπορεί και όχι, έχει εμπλοκή σε πιθανό θάνατο 300.000 παιδιών; Τα παιδιά στα Εξάρχεια, στο Περιστέρι, στα νησιά πεθαίνουν με τη σύριγγα στο χέρι, κι εμείς εδώ θα βάλουμε κατηγορούμενο τον Καμμένο, που ξέρει τι συμβαίνει στο στρατό και τι σημαίνει τουρκική ηρωίνη και ξέρει ότι η Τουρκία είχε σχεδιασμό επί χρόνια ολόκληρα να βάζει στο στρατό ναρκωτικά», είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

05c22f03d15064fd2f3fe3676deb36a6

«Την ώρα που κατηγορείται το κύκλωμα για ναρκωτικά, να σιωπήσω! Να μην μιλήσω επί 21 λεπτά! Και να μην το πω στον υπουργό Δικαιοσύνης που θα το διαβιβάσει στον εισαγγελέα! Και να αφήσουμε ακάλυπτη την εισαγγελέα και τον ανακριτή!» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Και επειδή είδα και κάτι μαγκιές ότι θα πάμε και φυλακή, ξέρετε ποια είναι η εγκληματική οργάνωση; Αν αποδειχθεί ότι γίνεται από ομάδα δημοσιογράφων, πολιτικών, εκδοτών και τρίτων; Είναι η ομάδα που συγκροτείται οργανωμένα προκειμένου να απειλήσει ανακριτικούς υπαλλήλους και δικαστές. Όπως δέχεται αυτή τη στιγμή απειλή ο ανακριτικός υπάλληλος και λεβέντης του Λιμενικού, όπως είναι και όλοι λεβέντες στην Εσωτερικών Υποθέσεων και η εισαγγελέας, που επαναλαμβάνω ότι δεν την ξέρω».

Νωρίτερα, ο κ. Καμμένος είχε απαντήσει και στις επιθέσεις που δέχθηκε για την επιβίβαση του σε στρατιωτικό ελικόπτερο, και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει άμεσα αυτές τις επιθέσεις που στρέφονται και κατά του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, καταθέτοντας τον κανονισμό για πτήσεις μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Καμμένος κατέθεσε και στοιχεία με πολιτικά πρόσωπα που πέταξαν στο παρελθόν με μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων, με τον ίδιο κανονισμό. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε εξάλλου ότι κατέχει άδεια και πτυχίο και πάνω από 2.000 ώρες πτήσεων με ελικόπτερο.

«Η απόφαση της κυβέρνησης για μια επιτυχή διαπραγμάτευση οδηγεί την οικονομία στην ανάπτυξη και τον λαό σε μια νέα εποχή», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, επικαλούμενος και στοιχεία από την πορεία των δεικτών για τα ελληνικά ομόλογα.

Ανέφερε, ακόμα, ότι κατέρρευσε η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στηριχθεί στην καταστροφή, στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και εκείνη να έλθει ως σωτήρας.

«Σήμερα, είναι η πρώτη μέρα, που αν κανείς ανοίξει είτε ελληνικό είτε ξένο μέσο, θα διαπιστώσει ότι βρισκόμαστε στο χαμηλότερο σημείο στα επιτόκια των διετών και δεκαετών ομολόγων από την έναρξη της κρίσης» είπε χαρακτηριστικά.

Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Οι νόμιμες υποκλοπές της ΕΥΠ είναι αναρτημένες στο κανάλι του φίλου του, του κ. Αλαφούζου, στον ΣΚΑΪ, έχουν παιχθεί στην εκπομπή “Δίκη” του κ. Θωμαϊδη. Και άλλη μια λεπτομέρεια: Το 2014 που ο επικεφαλής της ΕΥΠ ήταν διορισμένος από εσάς κ. Μητσοτάκη, από την δική σας κυβέρνηση. Ψάξτε λοιπόν να βρείτε τις νόμιμες υποκλοπές, μπείτε στον ΣΚΑΙ, ρωτήστε τον κ. Αλαφούζο ο οποίος θα σας δώσει εύκολα διευκρινίσεις για το πού θα βρείτε τις νόμιμες υποκλοπές που συμπεριλαμβάνουν βουλευτές της ΝΔ», είπε ο Καμμένος, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ.

«Αναφερθήκατε κ. Μητσοτάκη, προηγουμένως, σε εμένα λέγοντάς μου για τις εγκληματικές ομάδες και με ρωτήσατε ποιες είναι αυτές», συνέχισε ο κ. Καμμένος, λέγοντας αμέσως μετά: «Να σας θυμίσω μια εγκληματική ομάδα; Την Energa η οποία έκλεψε 240 εκ. από τα δημόσια ταμεία και έδωσε εντολή δολοφονίας έντιμου κρατικού λειτουργού. Ξέρετε με ποιον δικηγόρο εμφανίστηκε; Με τον κ. Βορίδη “που κάνει μόνο αστικά”. Ψάξτε, λοιπόν, στους δικούς σας κόλπους κ. Μητσοτάκη να βρείτε ποιοι είναι εκείνοι που μιλάνε… Γελάτε; Ήταν η εποχή που ο κ. Ψυχάρης έκανε τα e-mail και ζητούσε την αποφυλάκιση, να μεριμνήσει ο υπουργός…».

«Τέτοιου είδους συναλλαγές εγώ δεν είχα κ. Μητσοτάκη. Η μόνη συναλλαγή που είχα ήταν αυτή που περιέγραψα επισήμως δια του υπουργού Δικαιοσύνης, όπως προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας», είπε ο κ. Καμμένος. «Λοιπόν, παιχνιδάκια με άλλους, όχι με μένα. Αυτά να τα θυμάστε. Ούτε με τον Μαμανέα, αν θέλετε να θυμηθούμε την παλιότερη υπόθεση, ούτε με τον Ηρακλή Σηφακάκη, και πώς γίνονταν οι δουλειές τότε που στείλατε κατηγορούμενο τον Γρυλλάκη».

Απευθυνόμενος πάντα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Καμμένος είπε «λέτε ότι δεν συναντήσατε ποτέ τον κ. Μαρινάκη. 14-15 του μηνός μπήκε η Οικονομική Αστυνομία στο γραφείο του, 16 του μηνός έτρωγε με την αδελφή σας και την κόρη της, στον Πειραιά, όπως έχω πει από την προηγούμενή μου ομιλία, πριν ακριβώς αρχίσουν οι επιθέσεις από τα μέσα που διαθέτει».

«Μην αμφισβητείτε λοιπόν τέτοιου είδους συναντήσεις, οργανωθήκατε, συνομιλήσατε και χτυπήσατε. Εδώ είμαστε…», κατέληξε ο κ. Καμμένος.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ