Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

«Να αλλάξουμε εποχή και όχι απλώς κυβέρνηση», καλεί ο Θεοδωράκης (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Κάλεσμα να «φύγουμε από συντηρητικές λύσεις» έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης
  • Εξαπέλυσε επίθεση σε Καμμένο και Πολάκη

«Δεν θέλετε και δεν μπορείτε να εντάξετε τη χώρα με ισότιμους όρους στο νέο παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας. Ανάπτυξη και επενδύσεις είναι έννοιες ασύμβατες με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η χώρα χρειάζεται εδώ και τώρα εκατοντάδες επενδύσεις, μικρές και μεγάλες, συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης και τόνισε ότι η χώρα έχει ανάγκη από «μικρές επαναστάσεις που μπορούν να συνθέσουν την προοδευτική επανάσταση που έχει ανάγκη η χώρα».

25b2916b5c49db617f52fa5ea48efee7 45

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, είναι ανάγκη να «φύγουμε από συντηρητικές λύσεις, όπως αυτές που υπηρετούν 30 μήνες τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να επιλέξουμε λύσεις που βλέπουν μπροστά, χωρίς αριστερές και δεξιές παρωπίδες».

Τις λύσεις αυτές μπορεί να εγγυηθεί μόνο το προοδευτικό κέντρο, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ο οποίος ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας:«Ούτε μπροστά και αριστερά, ούτε μπροστά και δεξιά. Να αλλάξουμε τελικά εποχή και όχι απλώς κυβέρνηση».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με την επίκληση συνθημάτων, καθώς «η λεωφόρος του λαϊκισμού ήταν πάντα μεγάλη στη χώρα μας, αλλά στα χρόνια της κρίσης έγινε χαράδρα που κατάπιε τα πάντα».

25b2916b5c49db617f52fa5ea48efee7 47

Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε στον κ. Τσίπρα την αναφορά του πρόσφατα στο ΣΕΒ «να σεβόμαστε τις διαφορετικές απόψεις», «να απομονώσουμε τις ακραίες φωνές» -όπως ανέφερε-, υποστηρίζοντας: «Σε ποιους απευθύνεστε; Στη μισή κοινωνία που αποκαλούσατε προδότες; Εκτός αν μιλάγατε στους υπουργούς σας; Στον κ. Καμμένο και τον κ. Πολάκη», και συμπλήρωσε: «οι χυδαίες γραβάτες που αναρτά ο κ. Καμμένος για να γιορτάσει το κλείσιμο της αξιολόγησης και οι υβριστικές, δήθεν μαντινάδες, του κ. Πολάκη εναντίον της Δικαιοσύνης δεν είναι ατυχήματα, δεν είναι μια κακιά στιγμή. Είναι μέρος της ταυτότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με την αντισυστημική χυδαιότητα προσπαθούν να απευθυνθούν στους οργισμένους, στους φανατικούς, στους ακραίους και να τους πουν: σαν και εσένα είμαστε. Μην κοιτάς τα υπουργικά μας προνόμια, δες πόσο αντισυστημικός είμαι».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ