Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

«Βγαίνουμε καλύτερα από ό,τι όταν ξεκίνησε η περίοδος των κινητοποιήσεων», δήλωσε ο Σκουρλέτης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”, αναφέρθηκε στο θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, τονίζοντας ότι «βγαίνουμε καλύτερα από ό,τι όταν ξεκίνησε η περίοδος των κινητοποιήσεων, σε όλα τα επίπεδα».

Παράλληλα, τόνισε συγκεκριμένα ότι για πρώτη φορά μετά το 2010 έχει δρομολογηθεί διαγωνισμός για μόνιμες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας. Ο διαγωνισμός αυτός, είπε, θεμελιώνει τη δυνατότητα προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που δεν θα εμπίπτουν στον κανόνα του 1:4 (μία πρόσληψη για κάθε τέσσερις αποχωρήσεις).

bafd36bc32dd30c020d7a290b846c511

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, το δεύτερο όφελος είναι ότι πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για νέες συμβάσεις, οι οποίες θα ισχύουν το αργότερο μέχρι 31 Μαρτίου του επόμενου έτους ή μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για τις νέες προσλήψεις.

Ο υπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ για τη στάση της στο θέμα, τονίζοντας ότι «θέλει να βάλει στον πυρήνα της Αυτοδιοίκησης, τις ανταποδοτικές υπηρεσίες, τη λογική της αγοράς», κάτι που όπως ανέφερε «δεν την υπερασπίστηκε η συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων, ακόμη και άνθρωποι που είχαν στηριχθεί από το χώρο της ΝΔ».

Σχολιάζοντας την αλλαγή στάσης της παράταξης της ΝΔ (ΔΑΚΕ), που οδήγησε τελικά στην αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο κ. Σκουρλέτης την απέδωσε στο ότι αποκαλύφθηκε η «διττή στόχευση» της ΝΔ:

«Αφενός να βάλει τις ιδιωτικές εταιρίες στο παιχνίδι και αφετέρου να προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα κλίμα πολιτικής αναταραχής για να φορτώσει με επιπλέον κόστος την κυβέρνηση».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ