Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

«Στα όρια της προβοκάτσιας η αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ», λέει ο Τζανακόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Είναι ζήτημα ΕΣΡ, οι προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών λέει ο Τζανακόπουλος   
  • Θα παίρνουμε πρωτοβουλίες  για εκείνους που έχουν πραγματικά αδυναμία να πληρώσουν 

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνοντας ότι υιοθετεί αντιπολιτευτική γραμμή στα όρια της προβοκάτσιας.

Ο υπουργός Επικράτειας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό kontra, τόνισε επίσης πως μετά από 8 μήνες καταστροφολογίας για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση που τελικά δεν της βγήκαν, επέλεξε την πολεμική αντιπολίτευση σε θέματα όπως το «Noor 1» αλλά και τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στις θετικές εξελίξεις, όπως είπε, στο κομμάτι της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας αλλά και της αντιστροφής της σχέσης πλήρους- μερικής απασχόλησης.

Για τα «κόκκινα» δάνεια και τις τράπεζες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το 75% των δανειοληπτών προστατεύεται και δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο . Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό εκτίμησε ότι θα μπορέσει να τεθεί σε ισχύ τον Σεπτέμβριο.

Για την απόφαση του Eurogroup είπε ότι έδωσε μια λύση και ολοκλήρωσε ένα δύσκολο κύκλο διαπραγματεύσεων υπογραμμίζοντας πως έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, καθώς αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία της Ελλάδας. Ωστόσο τόνισε ότι θα καθυστερήσει η αποτύπωση των θετικών αποτελεσμάτων στην καθημερινότητα των πολιτών που έχουν πληγεί από την κρίση.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση πέρα από το κομμάτι της διαπραγμάτευσης όπως στα εργασιακά, όπου ενώ κατά τη διακυβέρνηση των Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμάρα, όπως είπε, χάθηκαν χιλιάδες θέσεις, στα δυο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χωρίς να έχει καταγράφει υψηλή ανάπτυξη, καταγράφεται μια σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας.

«Η εσωτερική διαφθορά έχει τελειώσει, δεν υπάρχει συναλλαγή για να σβηστούν πρόστιμα», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε πως «για τις συναλλαγές των μεγάλων επιχειρήσεων πάντα υπήρχαν λεφτά».

Ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας λέγοντας «στήνουμε το σύστημα υγείας, η κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη, από ό,τι ήταν πριν από δυο χρόνια. Βεβαίως υπάρχουν κενά και πράγματα να γίνουν αλλά έχουμε ανοίξει εκατοντάδες κλίνες σε δημόσια νοσοκομεία, οι άνεργοι δεν φοβούνται ότι θα πάνε για εξέταση και θα τους κυνηγά η εφορία, γίνεται μεγάλη προσπάθεια μέσα σε ένα στενό πλαίσιο δημοσιονομικών περιορισμών» τόνισε.

«Σιγά σιγά , θα παίρνουμε πρωτοβουλίες ώστε να μεριμνήσουμε για εκείνους που έχουν πραγματικά αδυναμία να πληρώσουν, ωστόσο η λογική της γενικευμένης ανοχής απέναντι σε μεγαλοοφειλέτες δεν μπορεί να γίνει ανεκτή», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για την επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον κρατούμενο Μ. Γιαννουσάκη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε: «Ο κ. Καμμένος επικοινώνησε με έναν κρατούμενο, μετά από αναζήτηση του ίδιου και ο υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης κι εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε τον εισαγγελέα».

Προσέθεσε δε πως η όλη ιστορία, όπως αναπτύχθηκε, αποτελεί “γελοία κατασκευή”. Ερωτηθείς εάν αυτή η υπόθεση βλάπτει την κυβέρνηση, είπε «η ζημιά γίνεται στη ΝΔ που επιλέγει να ταυτιστεί με συγκεκριμένο επιχειρηματία που εμπλέκεται με την υπόθεση. Πρόκειται για ατόπημα της ΝΔ που θα της στοιχίσει πολιτικά».

Για τις τηλεοπτικές άδειες και την καθυστέρηση του διαγωνισμού είπε ότι «είναι ζήτημα του ΕΣΡ, και παρέπεμψε στη τη ΝΔ γιατί καθυστερεί το συμβούλιο τις αδειοδοτήσεις».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ