Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

«Θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να περιφρουρηθεί η δημόσια υγεία», τονίζει ο Βίτσας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής του στρατού στην αποκομιδή
  • Η κυβέρνηση στην παρούσα φάση κρατά στάση αναμονής έως το απόγευμα
  • Η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη όσον αφορά τα απορρίμματα
  • Η ΝΔ βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των αστυνομικών

«Θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να περιφρουρηθεί η δημόσια υγεία. Η δημόσια υγεία θα περιφρουρηθεί» διεμήνυσε ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για το ενδεχόμενο συμμετοχής του στρατού στην αποκομιδή.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση στην παρούσα φάση κρατά στάση αναμονής έως το απόγευμα, οπότε συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

9063e3253c459277fbe79dbf793707e5 1

«Περιμένουμε την απόφαση. Από την άλλη μεριά δεν μπορεί κανείς να διακινδυνεύσει τη δημόσια υγεία, ούτε στη διαδικασία ενός τέτοιου αγώνα θα πρέπει η συνδικαλιστική ηγεσία θα τιμωρήσει την κοινωνία» τόνισε ο υπουργός Άμυνας.

Διευκρίνισε πάντως ότι «το υπουργείο Άμυνας αυτοβούλως δεν κάνει τίποτα» και ξεκαθάρισε: «Περιμένουμε πρώτα να βρεθεί μια λογική απόφαση… Δεν υπάρχει διάθεση πολιτικής επιστράτευσης, έχει καταργηθεί αυτό, και δεν ήταν και αποτελεσματικό».

Όπως ανέφερε, η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη όσον αφορά τα απορρίμματα. «Ας περιμένουμε το καλύτερο. Με την κυβερνητική ρύθμιση καλύπτονται οι συμβασιούχοι, τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο του 2018» υποστήριξε ο κ. Βρίτσας, για να προσθέσει ότι κανείς δεν μπορεί να υπερβεί τη συνταγματική νομιμότητα, δεν επιτρέπεται να γίνουν μόνιμοι οι συμβασιούχοι, το ξέρουν στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Απαντώντας εξάλλου στις καταγγελίες εργαζομένων ότι η κυβέρνηση τούς είχε υποσχεθεί μονιμοποίηση ο κ. Βίτσας είπε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε. «Δεν πρέπει να έχουμε συμβασιούχους στους δήμους» σημείωσε, επιρρίπτοντας ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και στο συνδικαλιστικό κίνημα.

«Η ΝΔ βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των αστυνομικών»

«Όταν οι ενέργειες έχουν πολιτικό στόχο πρέπει να απαντήσεις με συγκεκριμένο τρόπο» απάντησε ο Δημήτρης Βίτσας για την απόφαση απαγόρευσης της συγκέντρωσης στα Εξάρχεια που είχε προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ. Όπως υποστήριξε «φτιάχνεται εικόνα και γίνεται προσπάθεια αποσταθεροποίησης…».

25b2916b5c49db617f52fa5ea48efee7 902

«Αντί να συζητάμε σήμερα, εφόσον έκλεισε η αξιολόγηση, πώς μπορούμε να πάμε καλύτερα οικονομικά, και η ΠΟΑΣΥ να λύσει τα προβλήματα των αστυνομικών θέλει να λύσει αυτό που θεωρεί ως “άβατο το Εξαρχείων”… αυτό είναι πολιτική κίνηση, αυτή είναι η δουλειά της;» διερωτήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Τίποτε δεν είναι άβατο» επέμεινε, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας των αστυνομικών.

Όσον αφορά την επικοινωνία το υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, ο κ. Βίτσας ανέφερε: «έχουμε μια υπόθεση που η μαφία δρα, δουλειά του πολιτικού είναι να υπερασπίσει με ενέργειες το κοινωνικό συμφέρον».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ