Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Στον Βούτση το πόρισμα της προανακριτικής για τον Παπαντωνίου

Στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων θα αποφασιστεί η ημέρα διεξαγωγής της προβλεπόμενης, από τον Κανονισμό, συζήτησης του πορίσματος στην Ολομέλεια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παραδόθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, το πόρισμα της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Γιάννο Παπαντωνίου. Παραδίδοντας το πόρισμα, ο πρόεδρος της επιτροπής, Νίκος Παρασκευόπουλος, ανέφερε ότι αυτό (το πόρισμα) προτείνει εξάλειψη του αξιόποινου για τα αδικήματα που έχουν παραγραφεί (σ.σ. απιστία) και αναρμοδιότητα της Βουλής (σ.σ. ξέπλυμα βρώμικου χρήματος). Σημείωσε, ωστόσο ότι το πόρισμα επιταχύνει την απονομή Δικαιοσύνης, αφού διαβιβάζεται στην τακτική Δικαιοσύνη.

d6153eb9fef56d883e1cdd0a9ce24edcΟ πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον κ. Παρασκευόπουλο ότι στην αυριανή Διάσκεψη των Προέδρων θα αποφασιστεί η ημέρα διεξαγωγής της προβλεπόμενης, από τον Κανονισμό, συζήτησης του πορίσματος στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότερη ημέρα συζήτησης θεωρείται η προσεχής Τετάρτη, 5 Ιουλίου. Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι η Βουλή δεν έχει ευθύνη όταν έρχονται δικογραφίες για πολιτικά πρόσωπα μετά από πολλά χρόνια, υπογραμμίζοντας ότι ορθώς (η Βουλή) ασχολήθηκε με αυτό το θέμα και έδωσε το μήνυμα ότι το πολιτικό σύστημα δεν θα λειτουργεί πυροσβεστικά, ούτε θα αποκρύπτει ζητήματα που αφορούν το πολιτικό προσωπικό. «Την ανάγκη προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος, πρέπει να την υπηρετούμε με μεγάλη προσήλωση», είπε χαρακτηριστικά.

Εκ μέρους του Προεδρείου της Επιτροπής, ο πρόεδρός της Νίκος Παρασκευόπουλος τόνισε ότι τα μέλη της εργάστηκαν εντατικά και αποτελεσματικά σε «ένα εξαιρετικό πνεύμα συνεργασίας, χωρίς το φαινόμενο άγριων αντιπαραθέσεων». Η πρότασή του πορίσματος, όπως τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, αφορά «στην εξάλειψη λόγω παραγραφής του αξιοποίνου των εγκλημάτων τα οποία φαίνεται να έχουν τελεστεί ή φέρονται να έχουν τελεστεί σε ένα πολύ απώτερο χρόνο».

Σχετικά με την πρόταση για αναρμοδιότητα της Βουλής, ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε:

«Η αναρμοδιότητα αυτή, τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, οδηγεί σε μια επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης. Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα κινηθεί με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και προσοχή ως προς τα νομικά ζητήματα, τους όρους και τις προϋποθέσεις. Νομίζω ότι θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που θα τιμά τη Δικαιοσύνη της χώρας μας με όρους κράτους δικαίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ