Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

“Η ΝΔ κινείται στα όρια της προβοκάτσιας”, τόνισε ο Τζανακόπουλος (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • «Τα σενάρια καταστροφολογίας της ΝΔ κατέρρευσαν»
  • Καταγγελίες για εμπλοκή της ΝΔ στους κόλπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη συνέχιση της απεργίας

Η βασική κατεύθυνση μέσα στην οποία έχει επιλέξει να κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της Δεξιάς, δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «καταστροφολογικά σενάρια που προσπάθησε επί οχτώ μήνες να εξ υφάνει η αξιωματική αντιπολίτευση», αφήνοντας σαφείς αιχμές σχετικά με την εμπλοκή της στην απόφαση των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνέχιση της απεργίας τους.

2bf99fc97b6205ce6a6f975d3c6e487a

Ο κ. Τζανακόπουλος κατήγγειλε ευθέως ότι «η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ στους κόλπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ με εντολή της ηγεσίας άλλαξε τη στάση της στην πρόσφατη  συνεδρίαση και τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων».

“Η λύση που επιλέξαμε, δίνει ένα οριστικό τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων και αυτή η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να διακινδυνεύσει η δημόσια υγεία” ξεκαθάρισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κατέρρευσε η καταστροφολογία 

«Με δεδομένη αυτήν τη θετική πορεία, τα καταστροφολογικά σενάρια που προσπάθησε επί οχτώ μήνες να εξ υφάνει η ΝΔ έχουν καταρρεύσει», σημείωσε.

«Οι πολιτικές της τοποθετήσεις και η στάση της κινούνται πλέον στο όριο της προβοκάτσιας», πρόσθεσε, επισημαίνοντας τα πεδία και τους τρόπους με τους οποίους, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει να αλλάξει το πεδίο της αντιπαράθεσης.

Όπως επισήμανε «η βασική κατεύθυνση, μέσα στην οποία έχει επιλέξει να κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της Δεξιάς: Πρόκληση κοινωνικής έντασης για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και επιχείρηση να δημιουργηθεί αίσθηση ανασφάλειας και συγκρούσεων στους πολίτες».

Τα «επεισόδια» της «νέας αντιπολιτευτικής γραμμής» 

fdc4c20225a224941de993b8d5efe843

Πρώτον, η στάση της ΝΔ στο θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα. «Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, αλλά ούτε και την παράδοση μίας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα», ανέφερε. Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι παρά την πρόοδο των συζητήσεων ΠΟΕ-ΟΤΑ και κυβέρνησης, χθες, «η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, μετά από εντολές της ίδιας της ηγεσίας της, άλλαξε την πάγια θέση της στο ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και παρά την αντίθετη εισήγηση οδηγηθήκαμε στο να μην ανασταλούν οι κινητοποιήσεις».

Κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στοχεύει στην πρόκληση πολιτικού κόστους στην κυβέρνηση με θύματα τους πολίτες και τους συμβασιούχους. Χαρακτήρισε, δε, αλυσιτελή την απεργία και τόνισε ότι η επιλογή να συνεχιστεί χωρίς συγκεκριμένο επίδικο εξυπηρετεί τα σχέδια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όλων εκείνων που επιδιώκουν την παράδοση του χώρου της καθαριότητας στους ιδιώτες εργολάβους.

Δεύτερον, η στάση που τηρεί η ΝΔ στο θέμα των ερευνών για την υπόθεση του NooR1. Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση δεν διστάζουν να επαναλαμβάνουν κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης, που εκπορεύονται από συγκεκριμένα ΜΜΕ, τα οποία χρησιμοποιούν προδήλως παράνομες μεθόδους που παραπέμπουν σε παρακρατικές πρακτικές».

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν εντός του πλαισίου των συνταγματικών κανόνων και της νομοθεσίας για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε η ελληνική δικαιοσύνη και οι ελληνικές Αρχές, απερίσπαστες, να προχωρήσουν την πλήρη και οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης», τόνισε.

– Τρίτο επεισόδιο, στο οποίο αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι η προγραμματιζόμενη, από συνδικαλιστική οργάνωση των αστυνομικών, διενέργεια εκδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων «με τη διακριτική αλλά σαφή στήριξη της ΝΔ».

Όπως επισήμανε, αυτή η επιλογή είναι προφανές ότι γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού, επικοινωνιακούς και σκοπεύει να δημιουργήσει όρους έντασης μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Η απάντηση της ΝΔ

«Το μόνο που δεν είπε ο κ. Τζανακόπουλος για τη Νέα Δημοκρατία, είναι ότι ευθύνεται για τον καύσωνα!», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ