Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Τσίπρας σε Γκουαλτιέρι: Βασικός στόχος η επιστροφή στην κανονικότητα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Το καλοκαίρι του 2018 τελειώνουμε με τα μνημόνια, τόνισε ο πρωθυπουργός
  • Είμαστε δεσμευμένοι να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη, σημείωσε ο Γκουαλτιέρι

Τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, υποδέχτηκε στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη θετική αντίδραση των αγορών, τονίζοντας ότι τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη της κρίσης.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως “η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο προς τις αγορές, αλλά ο βασικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η επιστροφή στην κανονικότητα, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η επανάκτηση κοινωνικών δικαιωμάτων”.

Σημείωσε παράλληλα πως η συμφωνία με τους εταίρους στέλνει ηχηρό μήνυμα στους επενδυτές. «Το σημαντικότερο θέμα της συμφωνίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνομιλία του με τον κ. Γκουαλτιέρι, «είναι η ξεκάθαρη αναφορά ότι το καλοκαίρι του 2018 τελειώνουμε με τα μνημόνια».

Υπογράμμισε επίσης τη σημαντική συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ζήτησε να συνεχιστεί η από κοινού συνεργασία τονίζοντας: «Να δουλέψουμε μαζί σας, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών, αλλά να κερδίσουμε και την ανάπτυξη».

Από την πλευρά του ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι χαρακτήρισε ρεαλιστικό τον στόχο για άμεση έξοδο στις αγορές. «Θα θέλαμε να δούμε περισσότερα, αλλά βλέπουμε τη θετική αντίδραση των αγορών», είπε και προσέθεσε πως τώρα πρέπει να δούμε την ανάπτυξη σε βάθος χρόνου και σε διάρκεια.

Επισήμανε δε, πως η Ελλάδα και η Ευρώπη θα δουν το ζήτημα της ανάπτυξης και «είμαστε δεσμευμένοι να βοηθήσουμε σε αυτό».

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ