Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

«Η κυβέρνηση κρατά αιχμάλωτους τους συμβασιούχους», αναφέρει η ΝΔ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο ζήτημα των συμβασιούχων, καθώς και της πρότασης της κυβέρνησης που συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη με το προεδρείο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, αναφέρεται η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

«Η Κυβέρνηση δεν νοιάζεται για την κοινωνία, αλλά για την εκλογική της πελατεία. Ακόμα και τώρα, παρά την χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ακροβατεί με μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία έχει προφανή νομικά και συνταγματικά προβλήματα. Προσπαθεί απλά να κερδίσει χρόνο, υπόσχεται νέες ανανεώσεις συμβάσεων και φωτογραφικές μονιμοποιήσεις μόνο και μόνο για να δείξει επικοινωνιακά πως επιδιώκει να λύσει το πρόβλημα», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

Στη συνέχεια συμπληρώνει: «Δεν λέει την αλήθεια στους πολίτες, κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους και μετακυλύει την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο μέλλον.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση. Δίκαιη και έντιμη απέναντι στους συμβασιούχους που πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν. Θεσμικά αξιόπιστη γιατί είναι συμβατή με το Σύνταγμα και τους νόμους για τις νέες συμβάσεις που απαιτούνται.

Καινοτόμα και οικονομικά βιώσιμη γιατί ανοίγει το δρόμο σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών μέσω της σύμπραξης με ιδιωτικούς φορείς.

Τελικό μας μέλημα είναι η παροχή στους πολίτες των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών με το χαμηλότερο κόστος», καταλήγει χαρακτηριστικά.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ