Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Τσίπρας καλεί ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τρίτη στο Μαξίμου για εξεύρεση λύσης για τα σκουπίδια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Παρέμβαση του πρωθυπουργού με σκοπό την αποφυγή κινδύνων για τη δημόσια υγεία
  • Κατατέθηκε η τροπολογία για τους συμβασιούχους
  • Μια «κοινή οπτική στα πράγματα» διαπιστώθηκε στη συνάντηση με την ΚΕΔΕ, σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, η οποία δεν υπήρχε στις προηγούμενες συναντήσεις
  • Απαντήσεις για το τι θα πράξουν οι δήμαρχοι στο μεσοδιάστημα, μέχρι να οριστικοποιηθεί μία ριζική λύση για το ζήτημα ζητάει η ΚΕΔΕ

Πρόσκληση στους εκπροσώπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ για συνάντηση αύριο Τρίτη, στις 10 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σκοπός της πρόσκλησης για συνάντηση, η εξεύρεση λύσης σχετικά με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, λόγω της παρατεταμένης μη αποκομιδής απορριμμάτων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες μέρες.

Κατατέθηκε η τροπολογία για τους συμβασιούχους που είχε προαναγγείλει ο Σκουρλέτης

fc2e86bce532251ab23adf6ff417680dΚατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας, η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων, με ειδική μέριμνα για τους συμβασιούχους – παρατασιούχους στον τομέα αυτό.

Μεταξύ άλλων, στην τροπολογία προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση για τους συμβασιούχους στον σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και συγκεκριμένα η εμπειρία βαθμολογείται με 17 μονάδες ανά μήνα για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες. Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.

Σκουρλέτης: Στη συνάντηση με την ΚΕΔΕ διαπιστώθηκε μια «κοινή οπτική στα πράγματα», η οποία δεν υπήρχε στις προηγούμενες συναντήσεις

25b2916b5c49db617f52fa5ea48efee7 802Πριν την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας, ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ενώ υπογράμμισε πως στη συνάντηση διαπιστώθηκε μια «κοινή οπτική στα πράγματα», η οποία δεν υπήρχε στις προηγούμενες συναντήσεις, ενώ έκρινε ως θετική την τοποθέτηση του Γιώργου Πατούλη ότι η γνώμη της Ένωσης είναι ότι τα θέματα της αποκομιδής των απορριμμάτων πρέπει να είναι μια υπόθεση των δήμων και όχι ιδιωτικών εταιριών.

«Η ΚΕΔΕ παραμένει αμετακίνητη στο πάγιο αίτημά της για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους»

Από την πλευρά της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρός της Γιώργος Πατούλης, κάλεσε τον υπουργό να προχωρήσει στη δρομολόγηση λύσης που θα συμβάλει στην άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων από τις πόλεις, επισημαίνοντας πως τίθενται πλέον πολύ σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας.

f4690e92f930e3ceda01bd5abdd7b2bbΠαράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κάλεσε τον κ. Σκουρλέτη να δώσει σαφείς απαντήσεις για το τι θα πράξουν οι δήμαρχοι στο μεσοδιάστημα, μέχρι να οριστικοποιηθεί μία ριζική λύση για το ζήτημα.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΚΕΔΕ που προηγήθηκε, το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων υπέδειξε την κυβέρνηση ως αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους χιλιάδες συμβασιούχους στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, αλλά και για την πολυήμερη κατάληψη των αμαξοστασίων, που έχει ως αποτέλεσμα να μη γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων και να σχηματίζονται πλέον «βουνά» σκουπιδιών στους δρόμους των αστικών κέντρων.

Σχολιαστε το αρθρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ